Geldersekade 13 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 850.000

Woonoppervlakte:
190 m2

Inhoud:
594 m3

Perceeloppervlate:
54 m2

Bouwjaar:
1650

Te koop sinds:
Juni 2019

Aantal kamers:
11

Aantal slaapkamers:
5

Type Woning:
Woonhuis (herenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Rijksmonumentaal grachtenpand aan de Geldersekade bestaande uit een bovenhuis van 112,40 m2 woonoppervlak en een begane grond met kelder van totaal 77,10 m2 als overige inpandige ruimte (NEN-2580). Het pand staat op eigen grond is in de jaren ’70 volledig gerenoveerd inclusief nieuwe fundering en betonnen kelderbak. Destijds is ook de auto bruglift geïnstalleerd! De buitenzijde is door de jaren heen zeer goed onderhouden. Binnen dient de bovenwoning + overige gebruiksruimte op de begane grond naar de maatstaven van deze tijd te worden gebracht. De Geldersekade is een van de oudste grachten van Amsterdam gelegen middenin het centrum van de stad met alle denkbare voorzieningen op loopafstand.

INDELING (zie plattegronden)
Kelder: de kelder bestaat uit een betonnen bak. De bak is i.c.m. de fundering in de jaren ’70 vernieuwd. Aan de voorzijde de bruglift voor het laten wegzakken van de auto. En aan de achterzijde de trap naar de begane grond. De hoogte van de kelder is 1.80 m.

Begane grond: De elektrische garagedeur aan de voorzijde is 1.98 m breed. Met daarnaast de voordeur welke toegang biedt tot de trap naar het bovenhuis. In het midden van de ruimte is nog een trap aanwezig en een toilet met fonteintje. Tevens is hier de meterkast gesitueerd.

Eerste verdieping: Aan de voorzijde de woonkamer met een open keuken. Vanuit de woonkamer fantastisch weids uitzicht over de gracht. De ramen zijn voorzien van elektrische zonwering. Aan de achterzijde de slaapkamer met toegang tot het platte dak en berging met de cv-opstelling (Nefit 2010). In het midden van deze verdieping nog een badkamer met toilet, wastafel en douche.

Tweede verdieping: Slaapkamer aan de voorzijde. Aan de achterzijde de woonkamer met eenvoudig keukenblok en badkamer voorzien van toilet, douche en wastafel.

Derde verdieping: bestaand uit een grote slaapkamer aan de voorzijde met vlizotrap naar de vliering en een grote slaapkamer aan de achterzijde.

Vliering: deze heeft en stahoogte van 1.60 m, ideaal als bergruimte.

OMGEVING
De Geldersekade is gelegen in het historische centrum van Amsterdam, het is een van de oudste grachten die de stad rijk is. De gracht met in het verlengde de Kloveniersburgwal werd gegraven omstreeks 1425 en vormde meer dan anderhalve eeuw de oostelijke grens van Amsterdam. Aan het begin en aan het eind van de Geldersekade staan de enige twee wereldlijke gebouwen uit de middeleeuwen die Amsterdam rijk is: de Schreierstoren en de Waag. Van de 110 panden op de Geldersekade zijn er maar liefst 67 een Rijksmonument. De kade ligt nu op de grens van ‘nieuw’ en ‘oud’ Amsterdam. Nieuw is het Oosterdokseiland ten noorden van de Geldersekade met een mix aan functies: o.a. woningen, restaurants (o.a. Sea Palace) koffietentjes (o.a. Starbucks) winkels (oa. AH), DoubleTree by Hilton en de OBA zijn hier gevestigd. Oud is het gedeelte aan de zuidkant van de kade, met op loopafstand de Nieuwmarkt en de beroemde Zeedijk met ook daar talloze keuzes op horecagebied. Tevens liggen op loopafstand de Stopera, Artis, het Bimhuis, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Waterlooplein, het Rembrandtplein, het Scheepvaartmuseum en NEMO. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend met het Centraal Station, de metro, de tram en de bus op een steenworp afstand! Ook met de auto is de Geldersekade prima te bereiken vanaf de Prins Hendrikkade. De ring A10 is met de auto binnen 10 minuten te bereiken via de IJtunnel (S116) en de Piet Heintunnel (S114).

BIJZONDERHEDEN
- Aanvaarding per direct
- Gelegen op eigen grond
- Geen energielabel van toepassing
- Inpandige garage met elektrische deur en liftbrug
- Geheel onderkelderd met betonnen bak ( H = 1.80 m)
- In de jaren ’70 voorzien van een nieuwe fundering (beton)
- Rijksmonument met subsidievoordelen m.b.t. het onderhoud
- 67 van 110 panden aan de Gelderskade zijn Rijks monumentaal
- Bij de gemeente te boek als woning (13-I) + overige gebruiksfunctie (13-H)
- Woonoppervlakte 112,40 m² + 77,10 m² overige inpandige ruimte (NEN-2580)
- Ideaal gelegen m.b.t. het Centraal Station, winkels/cafés/restaurants en het centrum