Geldersekade 11 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 489.000

Woonoppervlakte:
64 m2

Inhoud:
160 m3

Bouwjaar:
1750

Te koop sinds:
Juni 2020

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 15 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

*English summary below*

OMSCHRIJVING
Turn-key appartement gelegen op eigen grond met fantastisch weids uitzicht over de Gelderskade op een steenworp afstand van het Centraal Station en de Nieuwmarkt. Het appartement is in 2015 met veel gevoel voor detail en smaak compleet en hoogwaardig gerenoveerd. Het maakt onderdeel uit van een goed onderhouden Rijksmonument, en een actieve en financieel gezonde VvE (5 leden). De Geldersekade is een van de oudste grachten van Amsterdam gelegen middenin het centrum met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. Kortom: een kant en klaar appartement aan de gracht op een fantastisch locatie!

INDELING (zie plattegrond)
Bel-etage: entree via een karakteristieke bordestrap voorzien van een fraai bel-tableau met vervolgens de ruime, recent gerenoveerde gemeenschappelijke hal. Vervolgens de entree van het appartement op de tweede verdieping. De ruime en lichte L-vormige woonkamer is voorzien van een fraaie houten vloer met brede planken. De woonkamer heeft een fantastisch, drie ramen breed uitzicht over de gracht. De halfopen keuken is in het midden gesitueerd en voorzien van diverse inbouwapparaten en een zijraam. De gashaard zorgt voor de extra sfeer in de keuken en bij de eettafel. De slaapkamer ligt aan de achterkant met aan weerszijde een opmaat gemaakte grote kastenwand. In één van de kasten is de wasmachine/droger en cv-installatie keurig weggewerkt. De smaakvolle badkamer is tevens in het midden gesitueerd en voorzien van een inloop douche, een wastafelmeubel en een toilet. In het souterrain van het pand beschikt het appartement nog over een aparte berging (3.80m2).

OMGEVING
De Geldersekade is gelegen in het historische centrum van Amsterdam, het is een van de oudste grachten die de stad rijk is. De gracht, met in het verlengde de Kloveniersburgwal, werd gegraven omstreeks 1425 en vormde meer dan anderhalve eeuw de oostelijke grens van Amsterdam. Aan het begin en aan het eind van de Geldersekade staan de enige twee wereldlijke gebouwen uit de middeleeuwen die Amsterdam rijk is: de Schreierstoren en de Waag. Van de 110 panden op de Geldersekade zijn er maar liefst 67 een Rijksmonument. De kade ligt nu op de grens van ‘nieuw’ en ‘oud’ Amsterdam. Nieuw is het Oosterdokseiland ten noorden van de Geldersekade met een mix aan functies: o.a. woningen, restaurants (o.a. Sea Palace - &samhoud**) koffietentjes (o.a. Starbucks), winkels, fitnesscenter, DoubleTree by Hilton en de OBA zijn hier gevestigd. Oud is het gedeelte aan de zuidkant van de kade, met op loopafstand de Nieuwmarkt en de beroemde Zeedijk met ook daar talloze keuzes op horecagebied. Tevens liggen op loopafstand de Stopera, Artis, het Bimhuis, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Waterlooplein, het Rembrandtplein, het Scheepvaartmuseum en NEMO. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend met het Centraal Station, de metro, de tram en de bus ‘binnen handbereik’. Ook met de auto is de Geldersekade prima te bereiken vanaf de Prins Hendrikkade. De ring A10 is met de auto binnen 10 minuten te bereiken via de IJtunnel (S116) en de Piet Heintunnel (S114). Parkeren gaat middels het vergunningstelsel, de wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning bedraagt momenteel ca. 5 maanden. Parkeren kan - mits in het bezit van een vergunning - voor de deur op straat of gratis (!) in Parking Centrum Oosterdok (onder het DoubleTree by Hilton).

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar ca. 1750
- Sfeervolle gashaard
- Oplevering per direct
- Turn-key appartement
- 20 minuten van Schiphol
- Volledig gerenoveerd in 2015
- Privéberging in het souterrain
- Het pand staat op eigen grond
- Geen energielabel van toepassing
- Parkeervergunning 5 maanden wachttijd
- Fantastisch uitzicht over de Geldersekade
- Voordeel overdrachtsbelasting voor verkoper
- 63,80 m2 wonen + 3,80 m2 berging (NEN-2580)
- Actieve en financieel gezonde VvE in eigen beheer
- 67 van 110 panden aan de Gelderskade zijn Rijksmonumentaal
- Met parkeervergunning gratis parkeren in Parking Centrum Oosterdok
- Ideaal gelegen tov. het Centraal Station, winkels/cafés/restaurants en het centrum

*English summary*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 15 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Turnkey apartment part of a listed monument on own ground with a fantastic wide view over the canal of the Geldersekade. The apartment is located close to the Central Station and the Nieuwmarkt. In the 2015 the apartment was completely renovated with high-end materials and feeling for style. The apartment is part of a well maintained monument with an active and financially healthy association of owners. The Geldersekade is one of the oldest canals of Amsterdam located in the middle of the city center with all thinkable amenities within walking distance. Schiphol airport can be reached within 20min! In short; a ready to move apartment on an ideal and historical location!

SPECIALTIES
- Building year 1750
- Cozy gas chimney
- Listed monument
- Turn-key apartment
- 20 min from Airport
- Directly transferable
- Fully renovated in 2015
- Situated on own ground
- Private storage in the basement
- Fantastic wide view over the canal
- Parking permit 5 months waiting list
- Living space 63,80m2 + 3,80m2 storage
- Active and financially healthy association of owners (5)
- 67 out of the 110 buildings on the canal are listed monuments
- Free parking with permit in the garage under the Double Tree Hilton
- Ideally located in terms of public transport, shops, cafes and restaurants.