Geldersekade 11 HS te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 750.000

Woonoppervlakte:
111 m2

Inhoud:
385 m3

Bouwjaar:
1750

Te koop sinds:
Maart 2018

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (dubbel benedenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Rijksmonumentaal appartement van totaal 111m2 verdeeld over de beletage en het souterrain gelegen aan de Gelderskade 11-HS op eigen grond. Het appartement is door de huidige eigenaar in 2016 met veel smaak en gevoel voor detail compleet gerenoveerd. Thans bewoont de eigenaar tevens de eerste verdieping, Geldersekade 11-I. Verkoper zal voor levering de trap in de woonkamer verwijderen en deugdelijk afwerken. De Geldersekade is een van de oudste grachten van Amsterdam gelegen middenin het centrum van de stad met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. Kortom een zeer fraai verbouwd appartement aan de gracht op een fantastisch locatie!

INDELING (zie plattegronden)
Beletage: entree via een karakteristieke bordestrap voorzien van een fraai beltableau met vervolgens een ruime, recent gerenoveerde gemeenschappelijke hal. De entree van de beletage bevindt zich achterin de hal naast de garderobekast. De voordeur leidt direct tot de langgerekte woonruimte die wordt gekenmerkt door een speelse splitlevel indeling. Aan de grachtzijde ligt de woonkeuken uitgevoerd in marmer en voorzien van inbouwapparatuur met in het verlengde een grote eettafel met vaste bank onder het raam. De plafonds en ramen zijn hier ca. 3,20m hoog, door deze hoogte is er veel daglichttoetreding. Via twee treden omhoog wordt het zitgedeelte bereikt waar het daglicht wordt verzorgd door zij- en achterramen. Aan de achterzijde van de beletage is de eerste slaapkamer te vinden.

Een rechte trap naar beneden leidt naar het souterrain, met aan de rechterzijde de tweede slaapkamer voorzien van vaste kasten en aangrenzend een derde kamer welke thans in gebruik is als tv-kamer/speelkamer. Vervolgens de fraai uitgevoerde badkamer voorzien van een ligbad, een inloopdouche en een vast wastafelmeubel. Een separaat toilet bevindt zich tussen de badkamer en de tweede slaapkamer. Aan de voorzijde van het souterrain is de oude berging omgetoverd tot een ruime walk in closet met daarin thans ook de wasmachine en droger. Vanuit de walk in closet is het gemeenschappelijke deel van het souterrain te bereiken als ook de uitgang naar de straat.

OMGEVING
De Geldersekade is gelegen in het historische centrum van Amsterdam, het is een van de oudste grachten die de stad rijk is. De gracht met in het verlengde de Kloveniersburgwal werd gegraven omstreeks 1425 en vormde meer dan anderhalve eeuw de oostelijke grens van Amsterdam. Aan het begin en aan het eind van de Geldersekade staan de enige twee wereldlijke gebouwen uit de middeleeuwen die Amsterdam rijk is: de Schreierstoren en de Waag. Van de 110 panden op de Geldersekade zijn er maar liefst 67 een Rijksmonument. De kade ligt nu op de grens van ‘nieuw’ en ‘oud’ Amsterdam. Nieuw is het Oosterdokseiland ten noorden van de Geldersekade met een mix aan functies: o.a. woningen, restaurants (o.a. Sea Palace) koffietentjes (o.a. Starbucks) winkels (oa. AH), DoubleTree by Hilton en de OBA zijn hier gevestigd. Oud is het gedeelte aan de zuidkant van de kade, met op loopafstand de Nieuwmarkt en de beroemde Zeedijk met ook daar talloze keuzes op horecagebied. Tevens liggen op loopafstand de Stopera, Artis, het Bimhuis, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Waterlooplein, het Rembrandtplein, het Scheepvaartmuseum en NEMO. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend met het Centraal Station, de metro, de tram en de bus ‘binnen handbereik’. Ook met de auto is de Geldersekade prima te bereiken vanaf de Prins Hendrikkade. De ring A10 is met de auto binnen 10 minuten te bereiken via de IJtunnel (S116) en de Piet Heintunnel (S114). Parkeren gaat middels het vergunningstelsel, de wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning bedraagt momenteel ca. 2 maanden, een overloopvergunning voor die periode is mogelijk. Parkeren kan - mits in het bezit van een vergunning - voor de deur op straat of gratis (!) in Parking Centrum Oosterdok (onder het DoubleTree by Hilton).

BIJZONDERHEDEN
- Het pand staat op eigen grond
- Aanvaarding in overleg, kan snel
- Geen energielabel van toepassing
- Parkeervergunning 2 maanden wachttijd
- Actieve en financieel gezonde VVE in eigen beheer
- Rijksmonument met fiscale voordelen m.b.t. het onderhoud
- 67 van 110 panden aan de Gelderskade zijn een Rijksmonument
- Met parkeervergunning gratis parkeren in Parking Centrum Oosterdok
- Beletage en souterrain compleet en hoogwaardig gerenoveerd in 2016
- Ideaal gelegen m.b.t. het Centraal Station, winkels/cafés/restaurants en het centrum