Finsenstraat 3 1 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 269.000

Woonoppervlakte:
64 m2

Inhoud:
210 m3

Bouwjaar:
1954

Te koop sinds:
Juni 2016

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Finsenstraat 3-I

In de populaire Watergraafsmeer gelegen 3-kamerappartement (65m2, volgens NEN2580 gemeten) met 2 balkons en een extra zijraam vanwege de hoekligging. De woning gelegen op eigen grond, is omgeven door veel groen en ligt in een rustig straatje met nauwelijks doorgaand verkeer. Het appartement met lekker veel lichtinval is gelegen op de eerste verdieping van een kleinschalig appartementencomplex (bouwjaar ca. 1954) en maakt onderdeel uit van een gezonde en actieve VvE. Er zijn in de directe omgeving volop sport- en recreatiemogelijkheden en voor de dagelijkse boodschappen loopt u naar het naastgelegen (en onlangs vernieuwde) winkelcentrum aan de Helmholtzstraat. Voor de zonaanbidders is het goed om te melden dat het balkon aan de straatzijde op het Zuidwesten is gesitueerd. Het geheel is voorzien van dubbele beglazing en er ligt een gerookt eiken lamelparket vloer in alle aanwezige vertrekken; verwarming middels een eigen Cv-installatie (Intergas, 2008.) De keuken werd door de huidige eigenaar recent gemoderniseerd en de badkamer is voorzien van een nieuw plafond met inbouwspots. Kortom, dit is een complete woning met alle comfort om zo te betrekken.

Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Centraal trappenhuis op de begane grond en trap naar 1e verdieping: hal van waaruit alle vertrekken zijn te benaderen. Ruime woonkamer aan de voorzijde met openslaande deuren en toegang tot het balkon en een semi-open zijkamer, die thans in gebruik is als slaapkamer. Extra zijraam voor maximale daglichttoetreding en een sfeervolle schouw maken de woonkamer compleet. Aan de achterzijde is een riante slaapkamer gelegen met uitzicht over de binnentuinen. Tussen de woon-en slaapkamer is de badkamer gesitueerd (v.v. ligbad, zwevend toilet, wastafel, en verlaagd plafond met inbouwspots.) De in wit uitgevoerde keuken (v.v. hardstenen werkblad, keramische kookplaat, combimagnetron/oven, vaatwasser en RVS wasemkap) aan de achterzijde heeft toegang tot een tweede balkon. Aan bergruimte overigens geen gebrek, want in de woning is een ruime inloopkast aanwezig. De meterkast bevindt zich naast de keuken (v.v. expansievat, groepenkast met 4 groepen).

Omgeving:
De Watergraafsmeer is erg populair vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het centrum en uitvalswegen in combinatie met het dorpse karakter van deze wijk. In deze groene en kindvriendelijke wijk zijn talloze eetgelegenheden, supermarkten en is er een breed assortiment aan winkels. Zo bevinden zich onder meer het trendy restaurant “De Kas” en restaurant Merkelbach in de Watergraafsmeer en zijn er diverse delicatessenwinkels.
Daarnaast zijn er diverse parken wat het groene karakter van de wijk benadrukken en waar het heerlijk vertoeven is zoals Park Frankendael met het fraaie landhuis Frankendael, het Darwinplantsoen of het Prins Bernhardpark. De ringweg A10 is binnen enkele autominuten bereikbaar en het centrum is rechtstreeks bereikbaar via Tramlijn 9. Daarnaast zijn de buslijnen 41, 40 en 757 op loopafstand.
De diverse sportvelden en parken liggen op fietsafstand. In de Helmholzstraat (om de hoek) is een vernieuwd winkelcentrum met vrijwel alle winkels voor de dagelijkse boodschappen. Even verderop in het winkelcentrum Oostpoort bevinden zich ruim 200 winkels zodat er volop keuze is.
Voor de schaatsliefhebbers: de woning is gelegen nabij de Jaap Eden Baan. De VvE is op dit moment in samenwerking met onder andere Liander en andere VvE-beheerders aan het onderzoeken of er overgestapt kan worden op schone energie. De restwarmte van de Jaap Eden Baan zou dan gebruikt kunnen worden voor de energie in onder andere de Finsenstraat.

Parkeren middels vergunning (vergunninggebied Oost 5 Watergraafsmeer.) Volgens de website Amsterdam.nl bestaat er thans geen wachtlijst. Voor bezoekers geldt een tarief van € 2,40 p/u (ma-za 09:00-21:00)

Kadastrale omschrijving:
Gemeente Watergraafsmeer sectie B, complexaanduiding 3933-A indexnummer 3, uitmakende het 72/2.415e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op eigen grond. U bent dus geen erfpacht canon verschuldigd!

VvE:
Van rechtswege wordt u lid van een actieve, professionele VvE, genaamd “Finsenstraat 3-21”, bestaande uit 30 leden. Het complex werd gesplitst in appartementsrechten op 10 januari 1990. Het beheer wordt verzorgd door MVGM VVE-management. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en onderhoud uitgevoerd. Er is recentelijk een meerjarenonderhoudsplan vervaardigd dat voorziet in onderhoudswerkzaamheden tot 2045. Op de balans (31 dec 2015) is ruim € 125.000,- gereserveerd voor de geplande onderhoudswerkzaamheden. De servicekosten bedragen € 120,14 per maand. Via ons kantoor zijn de diverse stukken beschikbaar.

Bijzonderheden:

- Woonoppervlakte 65 m² gemeten volgens NEN 2580;
- Bouwjaar 1954
- Balkon voorzijde gelegen op het zuidwesten;
- Balkon achterzijde gelegen op het noordoosten;
- Nieuwe keuken met Bosch inbouwapparatuur
- Badkamer v.v. ligbad en zwevend toilet
- Rondom dubbele beglazing;
- Verwarming middels Cv-installatie (Intergas, 2008);
- Servicekosten € 120,14,- per maand;
- Actieve VvE, beheerd door MVGM VvE Management;
- Oplevering kan spoedig;
- Keurig onderhouden woning, om zo te betrekken;
- Eigen grond, dus erfpacht canon!
- Geen wachtlijst voor parkeervergunning