Entrepotdok 155 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 600.000

Woonoppervlakte:
137 m2

Inhoud:
400 m3

Bouwjaar:
2000

Te koop sinds:
September 2015

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Modern en licht appartement (137 m2) gesitueerd op de derde verdieping met lift, rustig gelegen in de aantrekkelijke Plantagebuurt. Vanuit de gevelbrede raampartijen aan de voorzijde wordt een weids en vrij uitzicht geboden, met Artis op de voorgrond. Het appartement maakt onderdeel uit van het -door de bekende Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol ontworpen- complex Aquartis uit 2000. Het gebouw wordt gekenmerkt door een krachtige uitstraling en grote raampartijen. Het appartement beschikt over een royale woonkamer met ruime serre, gelegen op het zuidwesten, die over de gehele breedte van de woonkamer, of in afzonderlijke segmenten, geopend kan worden. Hierdoor kunt u volop genieten van de zon, het uitzicht en autovrije plein, grenzend aan het levendige vaarwater van het Entrepotdok.
De serre is voorzien van ingebouwde, elektrisch te bedienen buiten- en binnen zonwering (met remote control).
De keuken met diverse inbouwapparatuur verbindt de woonkamer met de werk/studeerkamer. Dit is één van de twee zeer ruime kamers die zich bevinden aan de achterzijde van het appartement, van waaruit u zicht heeft op de fraai aangelegde, besloten binnentuin, vrij van stadsverkeer, waar u als bewoner gebruik van kunt maken. De werk/studeerkamer is door middel van een aan te brengen schuifdeur af te sluiten van de woonkamer. Uiteraard kan deze kamer ook als slaapkamer dienen en zeer gemakkelijk aangepast en opgedeeld worden in twee verblijfsruimten. Hiermee creëert u met speels gemak resp. drie of vier slaapkamers! Als u op zoek bent naar een ruim appartement met alle denkbare comfort dan bent u hier aan het juiste adres! Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
Het appartement wordt bereikt via de gemeenschappelijke entree en de lift. Bij binnenkomst op de derde verdieping leidt de ruime hal, met schuifkastenwand, naar de verschillende vertrekken van het appartement. De meterkast (6 groepen met aardlekschakelaar, watermeter) bevindt zich nabij de entree. Aan de tuingerichte achterzijde liggen de beide slaapkamers, waarvan 1 thans in gebruik is als werkkamer. De ruime masterbedroom kan met speels gemak opgedeeld worden in 2 aparte slaapkamers. In het midden van het appartement is de badkamer gesitueerd welke is voorzien van een ligbad, 2e toilet, een aparte douchehoek en een dubbele wastafel. Naast de badkamer is de berging gelegen, met opstelling voor de wasmachine/droger, de M/V-box en de CV-installatie (Intergas HR 2012.) Het separate toilet is ook toegankelijk vanuit de hal. Vervolgens komen we bij de woonkamer met open keuken. De Siematic keuken is ahorn-kleurig, voorzien van diverse inbouwapparatuur (w.o. een vaatwasser, oven en elektrische kookplaat) en heeft een natuurstenen werkblad.
De zeer riante living bestaat uit een werkgedeelte en een zitgedeelte met aangrenzende loggia. Door de hoge raampartijen op het zuiden hebben de ruimtes veel lichtinval. Door de gehele woning is een lamelparket vloer (essen) aanwezig. Het appartement heeft daarnaast de beschikking over een gemeenschappelijke fietsenberging en een mooie verzorgde binnentuin. Een eigen berging in het souterrain maakt het geheel compleet.

OMGEVING
Het Entrepotdok is een complex pakhuizen alsmede een gracht met dezelfde naam. Het is het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam. Het appartement ligt op een schitterende locatie, dichtbij de oude
binnenstad en heeft een prachtig uitzicht over Artis, Oranje Nassau kazerne, boomrijke Sarphatistraat, Muiderpoort en het water van het Entrepotdok! Het appartement is gelegen aan een rustig autovrij plein in de Plantagebuurt en maakt deel uit van het in 2000 gerealiseerde appartementencomplex Aquartis, ontworpen door Rijksbouwmeester
Liesbeth van der Pol. Zowel aan de kade als om de hoek bij het populaire Kadijksplein zijn vele restaurants, cafés en buitenterrassen te vinden die de buurt een kleinschalig karakter geven.
Diverse winkels, waaronder een supermarkt, liggen op steenworpafstand. Maar ook het Muziekgebouw aan het IJ, het Tropenmuseum, de Hermitage, Koninklijk Theater Carré, Panama, de Stopera, het Waterlooplein, Brouwerij het IJ, het Scheepvaartmuseum, enz. liggen om de hoek. De bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer is uitstekend. Binnen vijf minuten bent u via de Piet Heijntunnel op de A10 en met de tram binnen 10 minuten op het Centraal Station.

GEBOUW
Dit robuuste woongebouw is gebouwd op de plaats van een voormalige kolenopslag, waarvan een deel van de muren in de basement is gehandhaafd. De architectuur, ontwerp van Liesbeth van der Pol, refereert aan het industriële verleden van de locatie. In het getrapt terugwijkende gebouw zijn ruim 100 eenheden aangebracht ondergebracht, uiteenlopend van atelierwoningen op de begane grond tot penthouses in de toplaag. Alle woningen zijn ontsloten vanuit vijf interne lift/traphallen en voorzien van brede serres aan de zuidzijde. Op het binnenterrein aan de noordzijde bevinden zich twee ‘klassieke’ bedrijfsgebouwtjes in een binnentuin bovenop een halfverdiepte parkeerkelder.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De VvE bestaat uit 106 koopappartementen (en 8 atelierruimten) en de administratie van de financieel zeer gezonde VvE wordt professioneel uitgevoerd door de Bank voor de Bouwnijverheid. De maandelijkse servicekosten bedragen € 283,70 en worden als volgt aangewend voor:

- Opstalverzekering uitgebreid + glas
- Algemeen onderhoud
- Tuin onderhoud
- Lift onderhoud
- Schoonmaakkosten + glasbewassing
- Administratie kosten
- Dotatie groot onderhoud
- Elektra algemene ruimten

Het saldo van de kas van de VvE was per 31-12-2014 ca. € 1.750.000,-. Het appartement Entrepotdok 155 heeft een 13/1.583ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap, wat neerkomt op een reserve van ca € 14.370,-. De notulen en financiële stukken zijn bij ons kantoor op te vragen. De VvE heeft een website die voor de leden toegankelijk is, via de beheerder (Bank voor de Bouwnijverheid).

KADASTRALE OMSCHRIJVING APPARTEMENTSRECHTEN
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de derde verdieping, met een berging in het souterrain van na te melden gebouw, plaatselijk bekend te (1018 AD) Amsterdam als Entrepotdok 155, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie O, complexaanduiding 4719-A, appartementsindex 59, uitmakende een onverdeeld 13/1.583ste aandeel in de gemeenschap.

EIGENDOMSSITUATIE
Het appartementencomplex is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam. De algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam (1994) zijn van toepassing. De canon is afgekocht tot 1 mei 2049.

PARKEREN
Parkeren gebeurt op de openbare weg, middels een vergunningsysteem. De kosten voor de vergunning bedragen € 536,- per jaar. In de directe omgeving is betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. en zondag van 12.00u. tot 24.00u. Het tarief is € 4,00 per uur. Voor meer informatie kijk op www.cition.nl.

BIJZONDERHEDEN
- Veel lichtinval
- Loggia met ligging op het zuiden incl. zonneschermen
- Vrij uitzicht over de stad
- Nieuwbouw uit 2001
- Volledig geïsoleerd
- Lift aanwezig
- 2 slaapkamers, waarvan 1 in gebruik als werkkamer
- mogelijkheid voor 4 slaapkamers door het plaatsen van 2 tussenwanden
- Actieve en gezonde VvE
- Veel kastruimte aanwezig
- Massief houten essen vloer door gehele woning
- Ligging tegenover Artis
- Supermarkt AH op 50 m afstand
- Ideaal gelegen m.b.t. uitvalswegen
- Gemeten conform NEN 2580: 147,2 m² bruto, 136,8 m² gebruiksoppervlakte wonen
- Erfpacht afgekocht tot 1 mei 2049

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundig vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden