Entrepotdok 151 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 550.000

Woonoppervlakte:
139 m2

Inhoud:
412 m3

Te koop sinds:
April 2015

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Modern 4-kamer appartement (139 m²) gelegen op de eerste verdieping met lift, rustig en centraal gelegen in de aantrekkelijke Plantagebuurt. Vanuit de gevelbrede raampartijen aan de voorzijde wordt een weids en vrij uitzicht geboden, met Artis op de voorgrond. Het appartement maakt onderdeel uit van het -door de bekende Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol ontworpen- complex Aquartis uit 2000. Het gebouw wordt gekenmerkt door een krachtige uitstraling en grote raampartijen. Het is gelegen aan een rustig, autovrij straatje met uitzicht op Artis, de Sarphatistraat en de Oranje Kazerne. Dit appartement met loftachtig karakter is voorzien van een massief houten bamboe vloer en pijlkozijnen met plafondhoge ramen die voor veel lichtinval zorgen. De semi-open keuken grenst aan de woonkamer en biedt meer dan voldoende ruimte voor een gezellige eethoek. Aan functionaliteit geen gebrek, want de woning heeft 3 prima slaapkamers en een ruime badkamer (met ligbad) en is daarmee ook uitstekend geschikt voor een gezin. Als u op zoek bent naar een bijzonder appartement op een heerlijke locatie dan bent u hier aan het juiste adres! Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
Het appartement wordt bereikt via de gemeenschappelijke entree en de lift. Bij binnenkomst leidt de ruime hal, met grote schuifkastenwand, naar de verschillende vertrekken van het appartement. De meterkast (9 groepen met aardlekschakelaar, watermeter) bevindt zich nabij de entree. Aan de tuingerichte achterzijde liggen de 3 slaapkamers, waarvan 1 in gebruik als L-vormige werkkamer. De middelste slaapkamer beschikt over een grote kastenwand. Van de grootste slaapkamer (21 m²) kan met speels gemak 2 aparte slaapkamers worden gemaakt! De overige slaapkamers zijn ook heel behoorlijk met een oppervlakte van resp. 12 m² en 6 m².
In het midden van het appartement is de in zwart/wit uitgevoerde badkamer gesitueerd welke is voorzien van een ligbad, 2e toilet, een aparte douchehoek en een dubbele wastafel. Naast de badkamer is de berging gelegen, met opstelling voor de wasmachine/droger, de M/V-box en de CV-installatie (Intergas HR 2001.) Het separate toilet is ook toegankelijk vanuit de hal.
Vervolgens komen we bij de woonkamer met open keuken. De functionele keuken is vanille-kleurig, voorzien van diverse inbouwapparatuur en heeft een houten werkblad.
De zeer riante living bestaat uit een eetgedeelte en een zitgedeelte met een klein niveauverschil van 1 trede. Door de hoge raampartijen op het zuiden hebben de ruimtes zeer veel lichtinval.

Het appartement heeft daarnaast de beschikking over een gemeenschappelijke fietsenberging en een mooie verzorgde binnentuin. Een eigen berging in het souterrain maakt het geheel compleet.

OMGEVING
Het Entrepotdok is een complex pakhuizen alsmede een gracht met dezelfde naam in Amsterdam, tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, evenwijdig aan de Hoogte Kadijk, Laagte Kadijk, de Plantagekade en dierentuin Artis.
Het is het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam. Het appartement is gelegen in de groene rustige Plantagebuurt in het Centrum van Amsterdam aan een autovrije kade.
Zowel aan de kade als om de hoek bij het populaire Kadijksplein zijn vele restaurants, cafés en buitenterrassen te vinden die de buurt een kleinschalig karakter geven.
Diverse winkels, waaronder een supermarkt, liggen op steenworpafstand. Maar ook het Muziekgebouw aan het IJ, het Tropenmuseum, de Hermitage, Koninklijk Theater Carré, Artis, Panama, de Stopera, het Waterlooplein, Brouwerij het IJ, het Scheepvaartmuseum, enz. liggen om de hoek. De bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer is uitstekend. Binnen vijf minuten bent u via de Piet Heijntunnel op de A10 en met de tram binnen 10 minuten op het Centraal Station.

GEBOUW
Dit robuuste woongebouw is gebouwd op de plaats van een voormalige kolenopslag, waarvan een deel van de muren in de basement is gehandhaafd. De architectuur, ontwerp van Liesbeth van der Pol, refereert aan het industriële verleden van de locatie. In het getrapt terugwijkende gebouw zijn 110 woningen ondergebracht, uiteenlopend van atelierwoningen op de begane grond tot penthouses in de toplaag. Alle woningen zijn ontsloten vanuit vijf interne lift/traphallen en voorzien van brede serres aan de zuidzijde. Op het binnenterrein aan de noordzijde bevinden zich twee ‘klassieke’ bedrijfsgebouwtjes in een binnentuin bovenop een halfverdiepte parkeerkelder.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De VvE bestaat uit 106 koopappartementen en de administratie van de financieel zeer gezonde VvE wordt professioneel uitgevoerd door de Bank voor de Bouwnijverheid. De maandelijkse servicekosten bedragen € 267,50 en worden als volgt aangewend voor:

- Opstalverzekering uitgebreid + glas
- Algemeen onderhoud
- Tuin onderhoud
- Lift onderhoud
- Schoonmaakkosten + glasbewassing
- Administratie kosten
- Dotatie groot onderhoud
- Elektra algemene ruimten

Het saldo van de kas van de VvE was per 31-12-2011 € 1.627.421,-. Het appartement Entrepotdok 151 heeft een 13/1.583ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap, wat neerkomt op een reserve van € 13.365,-. De notulen en financiële stukken zijn bij ons kantoor op te vragen. De VvE heeft een website die voor de leden toegankelijk is, via de beheerder (Bank voor de Bouwnijverheid).

KADASTRALE OMSCHRIJVING APPARTEMENTSRECHTEN
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de eerste etage, met een berging in het souterrain van na te melden gebouw, plaatselijk bekend te (1018 AD) Amsterdam als Entrepotdok 151, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie O, complexaanduiding 4719-A, appartementsindex 25, uitmakende een onverdeeld 13/1.583ste aandeel in de gemeenschap.

PARKEREN
Parkeren gebeurt op de openbare weg, middels een vergunningensysteem. De kosten voor de vergunning bedragen € 536,- per jaar.
In de directe omgeving is betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. en zondag van 12.00u. tot 24.00u. Het tarief is € 4,00 per uur. Voor meer informatie kijk op www.cition.nl.

BIJZONDERHEDEN
- Veel lichtinval
- Vrij uitzicht
- Nieuwbouw uit 2001
- Volledig geïsoleerd
- Lift aanwezig
- Loftachtig karakter
- 3 slaapkamers
- Actieve en gezonde VvE
- Erfpacht afgekocht tot 30 april 2049
- Veel kastruimte aanwezig
- Ligging tegenover Artis
- Supermarkt AH op 50 m afstand
- Ideaal gelegen m.b.t. uitvalswegen
- Gemeten conform NEN 2580: 148,5 m² bruto, 138,5 m² gebruiksoppervlakte wonenDeze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te kaken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundig vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.