Elandsstraat 28 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 650.000

Woonoppervlakte:
125 m2

Inhoud:
434 m3

Te koop sinds:
November 2016

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

In een voormalig klooster gelegen loftachtige woonruimte van 125m2 (conform NEN 2580), bestaande uit 3 kamers, een frans balkon, een bergruimte in het souterrain en grenst aan een gemeenschappelijk dakterras. Het appartement kijkt uit de op de gemeenschappelijke binnentuin en is gelegen op de tweede verdieping en is ondanks de centrale ligging in de Jordaan, uiterst rustig, zodat u wel de lusten, maar niet de lasten van de stad zult ervaren. De ruime woonkamer is voorzien van een houtgestookte open haard en een groot aantal raampartijen, zodat er veel lichtinval is. Er zijn thans twee slaapkamers, maar er is de mogelijkheid voor een derde (zie alternatieve plattegrond.) Dit is een uiterst aantrekkelijk gelegen appartement, in een monumentaal pand met een rijke historie. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Gemeenschappelijke entree op de begane grond. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping in het midden en meest rustige gedeelte van het complex.
Entree, hal met separaat toilet en bergkast met opstelling CV (2008). Slaapkamer met aangrenzende kleding/ waskamer. De badkamer is bereikbaar vanuit de hal alsmede vanuit de slaapkamer en is voorzien van separate douche, wastafel en ligbad.
Ruime woonkamer met open haard en vele ramen aan de beide zijden waardoor het appartement zeer licht is. De halfopen keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur.
De tweede slaap/ werkkamer is bereikbaar vanuit de woonkamer alsmede vanuit de hal.

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de tweede verdieping en een berging in het souterrain, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie E nummer 9939 A-47, plaatselijk bekend als Elandsstraat 28 te 1016 SG Amsterdam, uitmakende het 12.394/374.566ste aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
Er is sprake van eigen grond, dus u bent geen erfpacht canon verschuldigd.

De VvE:
VvE De Voorzienigheid (Elandsstraat 24-40, Lauriergracht 41-45), gevestigd te Amsterdam, is opgericht bij een akte van splitsing uit 1993. Het complex bestaat uit 40 woningen en het geheel wordt beheerd door Velzel VvE diensten; er wordt op regelmatige basis vergaderd. De maandelijkse servicekosten bedragen € 285,24. Per balansdatum 31-12-2014 is een reservefonds opgebouwd van ruim € 130.000,-. Er is een huishoudelijk reglement aanwezig dat is opgemaakt in 2009. Alle relevante stukken zijn via ons kantoor op te vragen.

Geschiedenis “de voorziening”
Het gebouw werd opgericht in 1927 als moederhuis en als uitbreiding van het rooms-katholiek en sociaal-educatief kloostercomplex ‘De Voorzienigheid’. Architect Jac. Duncker was verantwoordelijk voor het sobere en eigentijdse ontwerp. Het pand heeft een grote cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde. Dit zit vooral in de hoogwaardige esthetische kwaliteiten van het sobere ontwerp.
Boven de begane grond telt het gebouw 2 verdiepingen en een kapverdieping tussen de getrapte zijgevels. Met name het gebied rond de ingang en de plint is voorzien van natuurstenen accenten. De oorspronkelijke gevelindeling is goed bewaard gebleven en verkeert in goede staat. Het gebouw heeft daarom een hoge gaafheidswaarde.

Ligging en voorzieningen:
De woning is gelegen in het oude centrum van Amsterdam tussen de Lijnbaansgracht, Looiersgracht, Lauriergracht en de Prinsengracht. De omgeving van dit pand is uniek, midden in de Amsterdamse Jordaan met haar ontspannen sfeer en prachtige grachten. In de directe omgeving liggen diverse gezellige winkelstraatjes, zoals de Hartenstraat en de Wolvenstraat, beter bekend als "de 9 straatjes". Deze negen schilderachtige straatjes die de grachten met elkaar verbinden zitten vol kleine winkeltjes, lunchrooms, restaurants en galerieën die meestal uniek zijn in hun soort.
Op slechts enkele minuten lopen, bevindt zich op de Elandsgracht de bus- en tramhalte, met diverse lijnen, waardoor de bereikbaarheid uitstekend is.

Parkeren:
De wachttijd voor een parkeervergunning is minimaal 18 maanden. Het is echter wel mogelijk om een overloopvergunning aan te vragen.

Bijzonderheden:
- Gemeentelijk monument
- 2 slaapkamers; mogelijkheid voor 3
- 125m2 gebruiksoppervlakte wonen, gemeten volgens NEN 2580
- Gemeenschappelijk dakterras en gemeenschappelijke binnentuin
- Rustige centrumlocatie
- Voormalig klooster
- Open haard aanwezig
- Dubbele beglazing
- Oplevering in overleg
- Ouderdoms- en niet-zelfbewonersclausule van toepassing