Egelantiersgracht 510 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 675.000

Woonoppervlakte:
107 m2

Inhoud:
265 m3

Bouwjaar:
1977

Te koop sinds:
Juli 2017

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Top splitlevel driedubbel bovenhuis gelegen aan een van de mooiste grachten van Amsterdam in een rustig gedeelte van de Jordaan op eigen grond. Het appartement meet 107m2 (nen-2580) verdeeld over 3 levels, waarvan 2 levels aan de grachtzijde met fantastisch uitzicht over het water en op de Westertoren. Het appartement maakt onderdeel uit van een kleinschalig complex met betonnen casco gebouwd in 1977 en een actieve en financieel gezonde VvE. Het lichte bovenhuis is nog geheel naar eigen idee te verbouwen zonder constructieve ingrepen. 3 slaapkamers, een ruime woonkamer en een woonkeuken met balkon behoort tot de mogelijkheden. Kortom een unieke kans aan de Egelantiergracht!

INDELING (zie plattegronden + alternatieven)
De verzorgde gemeenschappelijke afgesloten entree voorzien van intercom leidt naar een gesloten tussendeur en vervolgens naar de voordeur van het appartement op de tweede verdieping. De entree van het appartement biedt ruimte voor de garderobe. De splitlevel indeling zorgt voor een speels karakter van het lichte bovenhuis. Via een korte trap wordt de woonkamer bereikt met aan de voorzijde fraai uitzicht over de gracht en een tea-for-two balkon. Middels een tweede korte trap wordt de volgende verdieping aan de achterzijde bereikt, deze verdieping is vrij in te delen. Thans bestaat deze verdieping uit een open ruimte met een badkamer voorzien van een inloopdouche en separaat toilet, een kleine keuken met inbouwapparatuur en een berging. Een woonkeuken met studeer/slaapkamer en een grote badkamer met bad is zonder constructieve ingrepen gemakkelijk te creëren! Het grote balkon aan de achterzijde heeft vanaf 17.00u. zon. Een derde korte trap leidt naar de bovenste verdieping, met ook hier weer fantastisch uitzicht over de gracht en op de Westertoren. Deze verdieping bestaat uit een grote slaapkamer met een vaste kastenwand. Voorheen waren hier 2 ruime slaapkamers, wat ook weer gemakkelijk te realiseren is. In de onderbouw van het complex is nog een grote berging van 11m2. Door het gehele appartement ligt parket en vloerbedekking.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in het centrum van Amsterdam in een rustig gedeelte van de Jordaan. De Egelantiersgracht, gelegen tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht, is samen met de Bloemgracht een van de mooiste grachten van Amsterdam. De Jordaan staat bekend om de talloze bruine cafés, restaurants en koffiespots, maar ook de Foodhallen en het gezellige Hugo de Grootplein zijn binnen loopafstand te bereiken. Diverse allerhande winkels zijn te vinden op de Westerstraat, op de Rozengracht en op de Haarlemmerstraat. Verder liggen voor de theaterliefhebbers de Stadsschouwburg, theater De Balie, Paradiso, de Melkweg en het nieuwe De La Mar theater ook niet ver weg.

Op zoek naar een groene omgeving, dan is zowel het Vondelpark als het Westerpark binnen 5 minuten fietsen te bereiken. Het appartement is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar (tramlijnen 10, 13, 14 en 17 en diverse bushaltes op de Marnixstraat en Rozengracht). Vanaf het nabijgelegen busstation op de Marnixstraat is Schiphol rechtstreeks aan te reizen. Daarnaast ligt het gunstig ten opzichte van de ring A-10. Parkeren geschiedt op basis van het vergunningenstelsel, momenteel is de wachttijd voor een vergunning ca. 10 maanden. Een goed alternatief om de auto te parkeren is de nabijgelegen parkeergarage Q-Park of de overloopvergunning voor Centrum-4. Een bootje voor de deur behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

BIJZONDERHEDEN
- Appartement gelegen op eigen grond
- Volledig geïsoleerd met betonnen casco
- Zonnig tea-for-two balkon aan de voorzijde
- Driedubbel splitlevelbovenhuis aan de gracht
- Fraai uitzicht over de gracht en de Westertoren
- Ruim balkon aan de achterzijde voor de avondzon
- Zeer ruime berging in de onderbouw van het complex
- Servicekosten € 210,- per maand incl. voorschot stookkosten
- Indeling vrij te bepalen, 3 slaapkamers behoort tot mogelijkheden
- De VvE (18 leden) wordt professioneel beheerd en is financieel gezond
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, winkels, musea, theaters en OV