Eerste Boerhaavestraat 22 hs te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 575.000

Woonoppervlakte:
93 m2

Inhoud:
385 m3

Bouwjaar:
1876

Te koop sinds:
Juni 2016

Ligging tuin:
oost

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (dubbel benedenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Liefhebbers van de populaire Weesperzijdebuurt opgelet!
Op steenworp afstand van de Amstel gelegen dubbel benedenhuis (93 m2 gemeten volgens NEN 2580) met stadstuin (O), (fietsen)berging en 3 ruime slaapkamers. Dit aantrekkelijk gelegen appartement maakt onderdeel uit van een pand dat in ca.1876 werd gebouwd en (in het kader van de splitsing in 2003) volledig werd vernieuwbouwd; van funderingsherstel tot dubbele beglazing, van nieuwe elektra tot mechanische ventilatie.
Het appartement is niet alleen licht, maar ook uiterst sfeervol vanwege nog aanwezige stijlelementen uit de bouwperiode, waaronder paneeldeuren en glas-in-lood ramen. Verder valt de flinke plafondhoogte van bijna 3 meter op! De woning is overigens voorzien van een massief houten vloer op de begane grond (grenen), laminaat op de slaapverdieping en rondom dubbele beglazing. Absoluut uniek is de ligging naast het kindvriendelijke Leeuwenhoekplein dat via het buurperceel (recht van overpad) wordt bereikt. Vermaak, ontspanning en openbaar vervoer op loopafstand. Voor een lunch, diner of borrel ga je bijvoorbeeld naar de karakteristieke Ysbreeker, Amstelhaven, Loetje Oost, Bij Kees, Aan de Amstel of Bagels&Beans. Dit is een comfortabele en praktisch ingedeelde woning op een aantrekkelijke locatie, uitermate geschikt voor een (groot) gezin. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling
Entree, hal die is voorzien van de meterkast (4 groepen met aardlekbeveiliging), een garderobe en een toiletruimte (v.v. hangend toilet en fonteintje.) Toegang tot de L-vormige woonkamer, die uitkijkt op de beschutte stadstuin (ca 10 m2) met achterom. Naastgelegen berging, met eventuele mogelijkheid tot dakterras, die zowel vanuit de woning als vanuit de tuin bereikt kan worden en plaats biedt aan meerdere fietsen en uiteraard stellingkasten. Het is mogelijk om deze ruimte als 4e slaapkamer of extra ruimte bij de woonkamer te gebruiken. Tussen de tuingerichte woonkamer (met trapkast) en de eetkamer aan de straatzijde is de keuken gelegen; deze eenvoudige keuken is uitgevoerd in wit met een zwart marmeren werkblad.
Via een vaste trap vanuit de hal wordt de slaapverdieping bereikt: aan de tuinzijde bevinden zich 2 prima slaapkamers. Aan de straatzijde bevindt zich de masterbedroom met drie raampartijen, zodat dit een lekker lichte kamer is. Tussen de slaapkamers in vindt men de badkamer: deze heeft een granito vloer, douche/badcombinatie, wastafel en zwevend toilet. Tegenover de badkamer is een bergkast aanwezig, die ruimte biedt aan de wasmachine en droger, evenals de opstelling CV (Intergas combi, 2002).
De gehele benedenverdieping is voorzien van een massief houten vloer (grenen).


Algemeen & Omgeving
De Eerste Boerhavestraat is gelegen in stadsdeel Oost en maakt onderdeel uit van het Weesperzijdegebied, of meer in het bijzonder de Swammerdambuurt. De wijk is uitstekend gelegen ten opzichte van uitvalswegen zoals de A10 (via de nabij gelegen Wibautstraat op 5 minuten), maar ook het centrum van Amsterdam is heel goed per fiets, of met de metro bereikbaar. Het Amstelstation is zowel lopend (10 minuten) als per fiets (5 minuten) te bereiken. Qua recreatie kunt u volop genieten van de Amsteloevers en al haar voorzieningen. Kom dus heerlijk wonen in Amsterdam-Oost met als directe buren De Amstel, theater Carre, het Amstel hotel, de Utrechtsestraat en het Oosterpark.


Vereniging van Eigenaars
Het pand is in 2003 gesplitst in 2 appartementsrechten, verdeeld over de volgende adressen:

Eerste Boerhavestraat 22 hs
Eerste Boerhavestraat 22-II

De VvE “de Boer” wordt zelfstandig beheerd, voorzitter is de bewoner van no.22-II. De maandelijkse servicekosten bedragen thans € 98,54. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en er is een reservefonds opgebouwd ad ca. € 7.800,- (per balansdatum 31-12-2015). Er is tevens een huishoudelijk reglement beschikbaar. Bij ons kantoor zijn de meest recente stukken op te vragen.

Kadastrale omschrijving
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de begane grond en eerste verdieping van het gebouw plaatselijk bekend Eerste Boerhavestraat 22, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie S complexaanduiding 9357-A appartementsindex 1, uitmakende het 118/217e aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie
De woning is gelegen op erfpachtgrond. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht d.d. 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. De canon is vooruitbetaald t/m 31-01-2053.

Parkeervergunning
De Eerste Boerhavestraat is gelegen in vergunningsgebied Oost 1. De parkeerkosten bedragen € 4,- per uur (ma-za 9 /24). Het is mogelijk om voor een parkeervergunning in aanmerking te komen. Er is momenteel een wachtlijst (indicatie: 62 maanden) maar er bestaat de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een overloopvergunning. Met een parkeervergunning is het mogelijk om gratis in de parkeergarage van de HvA (Q-parking) te parkeren. Deze garage ligt op slechts 50 meter afstand van de woning. Kijk voor meer info op www.amsterdam.nl

Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte volgens NEN 2580: 93 m2
• Beschutte stadstuin op het Oosten met doorgang naar Leeuwenhoekplein
• Pand is gesplitst (en verbouwd) in 2002/2003
• Drie slaapkamers aanwezig
• Massief houten vloer op de begane grond
• Rondom isolatieglas aanwezig
• Veel bergruimte in de woning en een separate (fiets)berging
• Ideaal gelegen t.o.v. winkels, cafés/restaurants/A10
• Keuken verdient cosmetische aandacht
• Ruime badkamer v.v. ligbad
• Diverse authentieke details, glas-in-lood, paneeldeuren, etc
• Rondom dubbele beglazing
• Afgekochte erfpacht: tot 31-01-2053