Driehoekstraat 80 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 279.000

Woonoppervlakte:
67 m2

Inhoud:
185 m3

Bouwjaar:
1985

Te koop sinds:
November 2015

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (maisonnette)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Op een centrale en rustige locatie in de Jordaan gelegen maisonnette (ca. 67m²) met lift! Deze woning maakt onderdeel uit van een dubbel pakhuis (de “Witte en Swarte Oliphant” uit 1650, herbouwd in 1985) en is aangewezen als Rijksmonument. Het geheel bestaat uit 2 lagen en is gesitueerd op de 5e (en 6e) verdieping van een kleinschalig complex, bestaande uit 18 appartementen. De huidige eigenaar heeft de woning gedurende een langere periode verhuurd gehad en zal deze leeg en ontruimd, vrij van huur opleveren, waarbij opgemerkt dat de woning cosmetische aandacht behoeft. U heeft in dit geval dus de unieke kans de woning geheel naar eigen smaak en ideeën in te delen en cosmetisch aan te pakken. De CV werd recentelijk al vervangen (2014). De woning is gelegen op eigen grond, dus u bent geen canon verschuldigd. Dit is een aantrekkelijk gelegen woning met veel mogelijkheden. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
Vanuit de centrale hal toegang tot de lift (of de trap), entree op de 5e verdieping:
berging met opstelling ten behoeve van wasmachine/droger, naastgelegen toiletruimte en badkamer met ligbad en wastafel. Ruime slaapkamer met een dakkapel en inbouwkast. Woonkamer met open keuken, dakkapel en driedubbele raampartij met uitzicht richting de Palmgracht.
Trap naar de 6e verdieping: zolder/bergruimte met opstelling CV (2014), MV en een multifunctionele ruimte met dakvenster.

OMGEVING
Wonen in een pakhuis in de Jordaan gelegen nabij Lijnbaansgracht. Achter deze monumentale gevel uit de 17e eeuw van pakhuis “De Witte & Swarte Oliphant” is in 1985 dit appartementencomplex gebouwd. De architect heeft destijds de voordelen van nieuwbouw weten te combineren met de charme van het wonen in een pakhuis. De Jordaan is het gebied ten westen van de grachtengordel. Dit appartement ligt in de Driehoekstraat, zo genoemd omdat hij uitkomt op de Lijnbaansgracht, Brouwersgracht en de Palmgracht. Het ligt op loopafstand van het Centraal Station, de Dam en het Leidseplein alsmede de Haarlemmerdijk, de gezellige winkelstraat met veel aparte en in het oog springende winkels op het gebied van lifestyle, interieur, kleding, geschenken en delicatessen. In de directe omgeving vind je diverse goede restaurants en het bekende café de Ooievaar zit op de hoek. Welkom in de Jordaan!
Het appartement is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer middels diverse bus-/ en tramlijnen. Tramlijn 13 en 17 of buslijn 170 en 172 halte Marnixstraat.
Tevens is het appartement goed bereikbaar met de auto en nabij diverse uitvalswegen zoals de ringweg A10 Amsterdam, te bereiken binnen 10 minuten.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De maandelijkse servicekosten bedragen € 121,- en er is een huishoudelijk reglement van toepassing. De meest recente balans dateert van november 2015 en hierop staat een batig saldo vermeld van circa € 100.000,- Recentelijk heeft er een bestuurswissel plaatsgevonden en heeft één van de medebewoners zich bereid gevonden als nieuwe voorzitter op te treden. In het recente verleden zijn er diverse onderhoudswerkzaamheden door de VvE uitgevoerd (w.o. lift, dak, gevels, schilderwerk en herstel van lekkages).

KADASTRALE OMSCHRIJVING APPARTEMENTSRECHTEN
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woonruimte, gelegen op de vijfde verdieping met bijbehorende berging en hobbyruimte op de zolderverdieping, plaatselijk bekend als Driehoekstraat 80 te (1015 GL) Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie L, complexaanduiding 8031-A, appartementsindex 18, uitmakende het 69/1.274e onverdeeld aandeel in de gemeenschap, bestaande uit een flatgebouw genaamd ‘De Witte en Swarte Oliphant’, welk gebouw voorkomt op de lijst van beschermde monumenten.

EIGENDOMSSITUATIE
Het appartementencomplex is gelegen op eigen grond. U bent dus geen canon verschuldigd!

PARKEREN
In het centrum geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. en op zondag van 12.00u tot 24.00u. Het tarief bedraagt € 4,00 per uur. Op dit moment is er sprake van een wachtlijst voor vergunningen in vergunninggebied Centrum 2 Jordaan / Grachtengordel van 1 jaar en 8 maanden www.cition.nl.

BIJZONDERHEDEN
- prachtige ligging in hartje Jordaan
- nieuwbouw uit 1985, met een authentieke gevel
- veel lichtinval
- lift aanwezig
- servicekosten € 121,- per maand
- gelegen op eigen grond
- geen buitenruimte aanwezig
- rijksmonument
- cosmetische aandacht benodigd
- gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing
- cv-combiketel uit 2014
- betreft voormalige huurwoning