Domselaerstraat 29 III te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 875.000

Woonoppervlakte:
131 m2

Inhoud:
404 m3

Bouwjaar:
1902

Te koop sinds:
Maart 2020

Aantal kamers:
6

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English text below*
Prachtig dubbel bovenhuis (131m2 GO, volgens NEN 2580-richtlijn) met panoramisch dakterras (ca. 40m2) en zonnig balkon, rustig gelegen in één van de mooiste straten van Amsterdam Oost, om de hoek van het Oosterpark. Deze ruime woning is gelegen op eigen grond en is in 2014 hoogwaardig gerenoveerd. Het appartement biedt veel comfort, heeft volledig dubbel glas, is opvallend licht en is onder meer voorzien van een fraaie eiken houten vloer, strak gestuukte wanden, massieve paneeldeuren, luxe beslag, vernieuwde elektra en waterleidingen, drie slaapkamers, badkamer met ligbad en separate douche en meer dan voldoende kastruimte. De ornamenten plafonds geven deze karakteristieke woning de finishing touch. De rustige ligging in een groene, autoluwe straat is uniek, evenals de directe nabijheid van diverse horecagelegenheden, winkels, OV-verbindingen en recreatiemogelijkheden. Kortom: een uiterst aantrekkelijke woning die zo kan worden betrokken! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging!

Indeling:

Verzorgd en gestoffeerd algemeen trappenhuis. Entree van de woning is gelegen op de tweede verdieping, evenals de garderoberuimte en de trap naar de derde verdieping.

Derde verdieping:

Overloop, separaat (zwevend) toilet en MV-box. Dubbele deuren v.v. glas verschaffen toegang tot de lichte en zeer royale doorzon woonkamer. De luxe open keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en bestaat uit een kook –en spoeleiland en een bijbehorende kastenwand. De in antraciet uitgevoerde keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een koel/vriescombinatie, een wijnklimaatkast, een interactieve oven, een combi oven/magnetron, een 5-pits gasfornuis (incl. wokbrander), een geïntegreerde afzuigkap en een werkblad van composiet. Alle apparatuur is van het merk Boretti. Door middel van dubbele openslaande deuren is het zonnige balkon aan de voorzijde te bereiken (Zuidligging). De meterkast is v.v. 8 groepen met aardlekschakelaar. Deze verdieping is in z’n geheel uitgerust met een massief eikenhouten vloer.

Vierde verdieping/kapverdieping:

Centrale hal. Overloop van waaruit toegang tot de 3 slaapkamers, een masterbedroom aan de straatzijde en twee slaapkamers aan de tuinzijde. De tussengelegen badkamer met veel daglicht is uitgerust met een wastafelmeubel (met dubbele wastafel en twee mengkranen), een ligbad (incl. handdouche), een ruime inloopdouche, een handdoekradiator en twee lichtkoepels. Het tweede (zwevende) toilet is separaat. De wasmachineopstelling en C.V-installatie bevinden zich in een aparte ruimte. Diverse inbouwspots en -kasten aanwezig.

Vaste trap die toegang biedt tot een fantastisch groot dakterras inclusief dakhuis met vergunning aangelegd. Het terras meet ca. 40 m² en het dakhuis ca. 4 m². Er zijn meerdere elektra- en wateraansluitingen op het terras aanwezig, evenals een pergola, beregeningsinstallatie incl. groen en vast tuinmeubilair met opbergruimte.

Omgeving:

De Domselaerstraat is een rustige zijstraat van de Linnaeusstraat en kenmerkt zich door karakteristieke bouw met kleurrijke gevels. De ligging is uitstekend en centraal gelegen: op steenworp afstand van het Oosterpark, de Dappermarkt, winkelcentrum Oostpoort, de Javastraat, het Beukenplein en Artis. Om de hoek van de Linnaeusstraat - een gevarieerde winkelstraat met tal van leuke boetiekjes. De bekende Dappermarkt, voor de dagelijkse boodschappen, bevindt zich op loopafstand. De Dapperbuurt en de aangrenzende Indische buurt zijn de afgelopen jaren volledig veranderd in het nieuwe Quartier Latin van Amsterdam. HOT & HAPPENING dus! Waar men vroeger de Jordaan opzocht voor historische bouw en ouderwetse gezelligheid, vind je dit nu op alle fronten in de Dapperbuurt en de Indische buurt. Gezelligheid op de vele terrassen, bijvoorbeeld De Biertuin, Café Milo, Knus, de Eeuwige Jeugd, Louie Louie, Alex + Pinard, Visbar Beet, Brouwerij ’t IJ, Bukowski/Henry’s. En tevens op korte afstand het smaakvolle gerenoveerde Beukenplein, met het altijd gezellige Coffee Bru en Bar Maxwell. Ontspanning in de vorm van recreatie kan gevonden worden op 5 minuten lopen in het populaire Oosterpark, de wateren van de Amstel zijn voorts op korte afstand en andere opties zijn het fraai aangelegde park Frankendael of het Flevopark. Winkelcentrum Oostpoort op 5 minuten lopen. Het centrum van de stad is binnen 10 minuten met de fiets te bereiken. Ook de NS is vertegenwoordigd met het Muiderpoortstation op slechts 3 minuten loopafstand. Parkeren op de openbare weg gaat via het vergunningenstelsel. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning (zie ook amsterdam.nl). Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering!

De VvE:

De VvE Domselaerstraat 29 bestaat uit 4 leden die op regelmatige basis vergaderen. Er is in 2020 een meerjarenonderhoudsplan opgesteld en mede op basis hiervan zijn de huidige servicekosten ad € 100,- vastgesteld. Per balansdatum 31-12-2019 is een onderhoudsreserve opgebouwd ad € 11.700,-. Het aandeel in de gemeenschap bedraagt 2/5.

De VvE staat ingeschreven in de KvK en alle relevante stukken zijn op te vragen via ons kantoor.

Eigendomssituatie:

De woning is gelegen op eigen grond. Er is dus geen (jaarlijkse) erfpachtcanon verschuldigd!

Kadastrale omschrijving:

het appartementsrecht, omvattende het uitsluitend gebruik van de woning cum annexis gelegen op de derde en vierde verdieping van het gebouw met portaal op de tweede verdieping, plaatselijk bekend Domselaerstraat 29 3 te 1093 JM AMSTERDAM, kadastraal bekend gemeente AMSTERDAM, sectie S, complexaanduiding 9838, appartementsindex 4.

Bijzonderheden:

- Dubbele bovenwoning op eigen grond van 131,2m2 GO (NEN 2580 meetrapport aanwezig)
- Panoramisch dakterras van ca.40 m2 (met dakhuis, pergola, elektra en wateraansluiting, vast tuinmeubilair en veel
groen)
- Openslaande deuren naar zonnig balkon op het zuiden
- Vrij uitzicht, superlichte woning!
- Bouwjaar 1902, grondig verbouwd in 2014
- Drie prima slaapkamers
- Moderne, open keuken met diverse inbouwapparatuur
- Twee toiletten
- Geen bovenburen
- Badkamer met ligbad en separate douchehoek
- Balkenplafond in het zicht op de kapverdieping
- Gehele appartement voorzien van dubbele beglazing
- Actieve VvE met servicekosten van € 100,= per maand
- Fraaie eikenhouten vloer op derde verdieping
- Intergas CV combiketel
- Thans geen wachttijd voor een parkeervergunning, voor de actuele situatie zie amsterdam.nl
- Notaris Ring Amsterdam, ter keuze koper
- Ideaal voor (groot) gezin
- Turn-key woning om zo te betrekken
- Diverse inbouwkasten aanwezig
- Oplevering in overleg

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

*English text*
Beautiful apartment on third and fourth floor (131m2 GFA, according to NEN 2580 guideline) with panoramic roof terrace (approx. 40m2) and sunny balcony, quietly located in one of the most beautiful streets of Amsterdam East, around the corner from Oosterpark. This spacious house is located on private land and has been renovated to a high standard in 2014. The apartment offers a lot of comfort, has full double glazing, is remarkably light and is equipped with a beautiful oak wooden floor, tightly plastered walls, solid panel doors, luxury fittings, renewed electricity and water pipes, three bedrooms, bathroom with bath and separate shower and more than enough cupboard space. The ornamental ceilings give this characteristic house the finishing touch. The quiet location in a green, car-free street is unique, as is the immediate vicinity of various catering establishments, shops, public transport connections and recreational opportunities. In short: an extremely attractive home that is ready to move in! Have you become curious? Feel free to contact us for a viewing!

- Apartment on third and fourth floor on private land of 131.2m2 GFA (NEN 2580 measurement report available)
- Panoramic roof terrace of approx. 40 m2 (with roof house, pergola, electricity and water connection, fixed garden
furniture and lots of greenery)
- French doors to sunny south-facing balcony
- Unobstructed view, super light house!
- Built in 1902, thoroughly renovated in 2014
- Three fine bedrooms
- Modern, open kitchen with various built-in appliances
- Two toilets
- No upstairs neighbors
- Bathroom with bath and separate shower corner
- Beamed ceiling in view of the top floor
- Entire apartment with double glazing
- Active Owners Association with service costs of € 100 per month
- Beautiful oak floor on the third floor
- Intergas central heating boiler
- Currently no waiting time for a parking permit, for the current situation see amsterdam.nl
- Notary within Ring Amsterdam, choice of buyer
- Ideal for (large) family
- Turn-key home, ready to move in
- Various fitted wardrobes
- Delivery in consultation