Domselaerstraat 23 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 562.500

Woonoppervlakte:
85 m2

Inhoud:
267 m3

Te koop sinds:
Mei 2019

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Prachtig 5 kamer appartement (85m2, volgens NEN 2580-richtlijn) met 2 balkons, gelegen in één van de mooiste straten van Amsterdam Oost. Deze woning maakt onderdeel uit van een kleinschalige, goed functionerende VvE, is gelegen op eigen grond en werd in 2010 hoogwaardig gerenoveerd (en sindsdien uitstekend onderhouden.) Het geheel werd in 2009 gesplitst in 7 appartementsrechten, waarbij deze woning is verdeeld over de tweede en deels eerste verdieping en daarmee zeer geschikt voor gezinnen en/of kantoor-aan-huis.
Het appartement biedt veel comfort, is opvallend licht en is onder meer voorzien van een fraaie eiken houten vloer (lamelparket), strak gestuukte wanden, paneeldeuren, luxe beslag, vernieuwde elektra, vier slaapkamers, badkamer met bad en douche meer dan voldoende bergruimte. De rustige ligging in een groene, autoluwe straat is uniek, evenals de directe nabijheid van diverse horecagelegenheden, winkels, OV-verbindingen en recreatiemogelijkheden. Kortom: een uiterst aantrekkelijke woning en goed geïsoleerde woning (energielabel B) die zo kan worden betrokken! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging!

Indeling:
Middels het nette trappenhuis bereikt u op de tweede verdieping het appartement. Hal met toiletruimte. Ruime en zeer lichte woonkamer aan de voorzijde met dubbele openslaande deuren naar het balkon op het zuiden. Open keuken in een hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur waaronder een 90 cm breed gasfornuis (M-system) met wokbrander en oven, afwasmachine, koel- vriescombinatie en RVS afzuigkap. Aan de rustige tuinzijde van het appartement bevinden zich twee slaapkamers waarvan 1 thans in gebruik is als werkkamer. De kleinere slaapkamer is uitgerust met een bergkast met de opstelling CV-combi (Remeha)
Interne trap naar de eerste verdieping. Hal met 2e toilet. Nette badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche en wastafel; ruime masterbedroom aan de voorzijde met toegang tot het tweede balkon en de naastgelegen vierde slaapkamer die thans in gebruik is als walk-in-closet (v.v. meterkast: 6 groepen met aardlekbeveiliging). Ruime berging met wasmachine aansluiting.

Omgeving:
De Domselaerstraat is een rustige zijstraat van de Linnaeusstraat en kenmerkt zich door karakteristieke bouw met kleurrijke gevels. Het appartement heeft vrij uitzicht aan de voorzijde en is hierdoor lekker licht. De ligging is uitstekend: om de hoek van de Linnaeusstraat - een gevarieerde winkelstraat met tal van leuke boetiekjes. De bekende Dappermarkt, voor de dagelijkse boodschappen, bevindt zich op loopafstand. De Dapperbuurt en de aangrenzende Indische buurt zijn de afgelopen jaren volledig veranderd in het nieuwe Quartier Latin van Amsterdam. HOT & HAPPENING dus! Waar men vroeger de Jordaan opzocht voor historische bouw en ouderwetse gezelligheid, vind je dit nu op alle fronten in de Dapperbuurt en de Indische buurt. Gezelligheid op de vele terrassen, bijvoorbeeld De Biertuin, Pata Negra, Café Milo, Knus, Spargo, Louie Louie, Boi Boi, Alex + Pinard, Visbar Beet, Brouwerij ’t IJ, Bukowski/Henry’s. En tevens op korte afstand het smaakvolle gerenoveerde Beukenplein, met het altijd gezellige Smoking Barrels en Bar Maxwell. Ontspanning in de vorm van recreatie kan gevonden worden op 5 minuten lopen in het populaire Oosterpark, de wateren van de Amstel zijn voorts op korte afstand en een andere optie is het fraai aangelegde park Frankendael of het Flevopark. Het centrum van de stad is binnen 10 minuten met de fiets te bereiken. Ook de NS is vertegenwoordigd met het Muiderpoortstation op slechts 5 minuten loopafstand. Parkeren op de openbare weg gaat via het vergunningenstelsel. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning (zie ook amsterdam.nl). Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering!

De VvE:
De VvE Domselaerstraat 21-23 bestaat uit 7 leden die op regelmatige basis vergaderen. Er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld in 2017 en mede op basis hiervan zijn de huidige servicekosten ad € 78,- vastgesteld. Per balansdatum 31-12-2018 is een onderhoudsreserve opgebouwd ad € 13.300,-. Het geheel wordt extern beheerd, door een professionele partij. Het aandeel in de gemeenschap bedraagt 3/20.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op eigen grond. Er is dus geen (jaarlijkse) erfpachtcanon verschuldigd!

Kadastrale omschrijving:
het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning cum annexis gelegen op de eerste en tweede verdieping van het gebouw gelegen te 1093 JM AMSTERDAM, Domselaerstraat 23 2, kadastraal bekend gemeente AMSTERDAM S, sectie S, complexaanduiding 9766, appartementsindex 4.

Bijzonderheden:
- 5-kamer woning op eigen grond van 85m2 netto, 95m2 bruto (meetrapport aanwezig)
- twee-laags woning met vrij uitzicht en 2 franse balkons
- bouwjaar 1902, grondig verbouwd in 2010
- gehele appartement voorzien van dubbele beglazing
- actieve VvE met servicekosten van € 78,= per maand
- fraaie eikenhouten (lamelparket vloer)
- Remeha Avanta CV combiketel
- thans geen wachttijd voor een parkeervergunning, voor de actuele situatie zie amsterdam.nl
- hoge isolatiewaarden; energielabel B
- notaris Ring Amsterdam, ter keuze koper
- ideaal voor (groot) gezin
- rustige ligging, alle denkbare voorzieningen in omgeving

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.