Diamantstraat 10 +12 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 899.000

Woonoppervlakte:
150 m2

Inhoud:
450 m3

Perceeloppervlate:
204 m2

Bouwjaar:
1891

Te koop sinds:
Mei 2016

Ligging tuin:
zuidwest

Aantal kamers:
6

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Woonhuis (eengezinswoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Unieke kans! Twee Rijksmonumenten met een grote zonnige tuin op eigen grond in het meest pittoreske straatje van de Pijp gelegen.

OMSCHRIJVING
Twee karakteristieke monumentale Diamantslijpershuisjes uit 1891 gelegen in het rustige deel van de Pijp tussen de Amstel en de Van Woustraat. De huisjes zijn voor de gemeentelijke belasting (WOZ) bekend als 1 pand, maar ze zijn niet officieel samengevoegd. Nr. 12 is in de loop der tijd geheel gerenoveerd. Nr. 10 verkeert in gedateerde staat, maar de verbouwmogelijkheden zijn legio om dit tot iets bijzonders te maken. De uitbouw is al gerealiseerd over de volle breedte van de panden en het onderhoud aan de buitenzijde is zeer goed! Eigenaren van Rijks monumentale panden kunnen de restauratie of onderhoudskosten opvoeren als aftrekpost bij de belastingaangifte. Het straatje zelf ademt een dorpsachtige sfeer uit, met om de hoek een grote verscheidenheid aan winkels, cafés en restaurants! Onder andere de volgende kenmerken maken dit object tot iets unieks: praktische indeling met 4 tot 5 slaapkamers en een werkkamer, grote zonnige tuin op het zuidwesten, voldoende parkeergelegenheid voor de deur, Rijksmonumenten, loopafstand van de gezelligheid en de mogelijkheid om een heel pand te bewonen midden in de Pijp nabij het centrum van Amsterdam! Neem contact op om dit bijzondere object te bezichtigen!

INDELING (zie plattegrond)
Nr. 10
Entree, hal met garderobe. Vervolgens de zeer ruime en lichte woonkamer met een uitbouw aan de achterzijde. De overstek aan de achterzijde maakt het mogelijk om ook bij minder weer buiten te zitten. De open keuken ligt aan de voorzijde. Via de dubbele openslaande deuren is de grote zonnige en beschutte tuin te bereiken. Door de ligging op het zuidwesten staat de zon de gehele dag in de tuin. De mogelijkheid bestaat om een volwaardig multifunctioneel tuinhuis te bouwen van ca. 25m2 over de volle breedte van de percelen. Middels een vaste trap is de eerste verdieping te bereiken. Dit is een prachtige slaapverdieping met de oude houten spanten van de kap in het zicht! De grote slaapkamer met dakkapel kijkt uit op de tuin. De tweede ‘slaapkamer’ ligt aan de voorzijde naast de badkamer. De badkamer is voorzien van een wastafel, een toilet en een inloopdouche.

Nr. 12
Entree, hal met garderobe en modern toilet met fonteintje. Vervolgens de zeer ruime en lichte woonkamer met een uitbouw aan de achterzijde. De overstek aan de achterzijde maakt het mogelijk om ook bij minder weer buiten te zitten. De moderne open keuken in hoekopstelling is voorzien van diverse inbouwapparaten. De woonkamer heeft een sfeervolle houtkachel en op de gehele begane grond verdieping ligt een fraaie houten vloer. Via de dubbele openslaande deuren is de grote zonnige en beschutte tuin te bereiken. Door de ligging op het zuidwesten staat de zon de gehele dag in de tuin. Achter in de tuin staat een houten berging. Middels een vaste trap is de eerste verdieping te bereiken. Dit is een prachtige slaapverdieping met de oude houten spanten van de kap in het zicht! De grote slaapkamer met dakkapel kijkt uit op de tuin. De tweede slaapkamer ligt aan de voorzijde naast de badkamer. De badkamer is voorzien van een wastafel, een bidet en een inloopdouche. De vele inbouwkasten op deze verdieping zorgen voor de nodige bergruimte.

OMGEVING
De monumentale pandjes zijn gelegen in stadsdeel Zuid in een rustig gedeelte van de Populaire Pijp met om de hoek een grote verscheidenheid aan leuke winkels, gezellige cafés en restaurants. De dagelijkse Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark liggen tevens op loopafstand evenals de Weesperzijde aan de overzijde van de Amstel. Het is verder een zeer kindvriendelijke omgeving. Zo zijn er op loopafstand diverse scholen, kinderdagverblijven en speeltuinen te vinden. Parkeren voor de deur is eerder regel van uitzondering en geschiedt middels vergunningstelsel (wachttijd 3 maanden). Doordat het 2 adressen betreft zijn er 2 vergunningen te verkrijgen, mits wordt voldaan aan de eisen van de gemeente. De bereikbaarheid van de Diamantstraat is uitstekend. Met de tram, de bus, is de rest van de stad eenvoudig en snel te bereiken. Op de fiets is het slechts 5 minuten om in het hartje van Amsterdam te komen. De uitvalswegen A10, A2 en A1 zijn met de auto zeer goed te bereiken. Om met het openbaar vervoer de stad te verlaten kan gebruik worden gemaakt van NS station "Amstel".

BIJZONDERNHEDEN
- Rijksmonumenten
- Oplevering in overleg
- Oud diamantslijpershuisjes
- De panden zijn gelegen op eigen grond
- Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
- Cv-ketels vernieuwd in 2003 (10) en 2009 (12)
- Onderhoud aan de panden is fiscaal aftrekbaar
- Zonnige en beschutte tuin op het zuidwesten van ca. 100m²
- Schilderwerk aan de voor- en achterzijde uitgevoerd in 2015
- Voor de gemeentelijke belastingen (WOZ) bekend als 1 pand
- 3 maanden wachttijd voor het verkrijgen van 2 parkeervergunningen
- Sfeervolle houtkachel in de woonkamer van nr. 12 op nr. 10 ook mogelijk
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels en cafés/restaurants in De Pijp & Weesperzijde