Dapperstraat 108 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 335.000

Woonoppervlakte:
48 m2

Inhoud:
150 m3

Bouwjaar:
1902

Te koop sinds:
Februari 2019

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English summary below*

OMSCHRIJVING
Zeer charmant en licht 2/3-kamer hoekappartement met een zonnig balkon op het zuidoosten en een ruime berging op de zolderverdieping! Het kleinschalig appartementencomplex heeft een statige uitstraling en een karakteristieke gevel. De panden, waar dit appartement onderdeel van uit maakt, zijn in 2016 grootschalig gerenoveerd en gesplitst in 16 appartementen. In die tijd is ook de erfpacht afgekocht tot en met 28-02-2066. Het goed onderhouden complex wordt professioneel beheerd en de VvE is actief en financieel gezond, tevens is een meerjarenonderhoudsplan. Het appartement is gelegen in de populaire en hippe Dapperbuurt met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. Voor recreatie en ontspanning ligt het Oosterpark op 5 minuten lopen. En het station Muiderpoort ligt op eenzelfde afstand. Parkeren van de auto kan voor deur, er is geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning!

INDELING (zie plattegrond)
Via het verzorgde gemeenschappelijke trappenhuis wordt het appartement op de tweede verdieping bereikt. Vervolgens de entree van het appartement en de hal met twee vaste kasten en een apart toilet. De gezellige woonkeuken is voorzien van diverse inbouwapparaten waaronder een vaatwasser. Deze lichte ruimte biedt voldoende plaats voor een grote eettafel. De sfeervolle woonkamer is middels dubbele deuren gescheiden van de woonkeuken en heeft een zonnig balkon op het zuidoosten. De ruime slaapkamer grenst aan de woonkamer en is toegankelijk via de hal. De nette badkamer ligt naast de slaapkamer en is voorzien van een inloopdouche en een wastafel. Door het gehele appartement ligt een fraaie bamboelook pvc-vloer en op de vierde verdieping beschikt het appartement nog over een ruime zolderkamer-berging voorzien van verwarming.

OMGEVING
Het appartement is gelegen aan het einde van de Dapperstraat in het rustige gedeelte van de straat. De bekende Dappermarkt, voor de dagelijkse boodschappen, loopt namelijk tot de Wijttenbachstraat. De Dapperbuurt en de aangrenzende Indische buurt zijn de afgelopen jaren volledig veranderd in het nieuwe Quartier Latin van Amsterdam. HOT & HAPPENING dus! Waar men vroeger de Jordaan opzocht voor historische bouw en ouderwetse gezelligheid, vind je dit nu op alle fronten in de Dapperbuurt en de Indische buurt. Gezelligheid op de vele terrassen in de buurt, bijvoorbeeld De Biertuin, Pata Negra, Café Milo, Knus, Spargo, Louie Louie, Boi Boi, Alex + Pinard, Visbar Beet, Brouwerij ’t IJ, Bukowski/Henry’s. En tevens op korte afstand het smaakvolle gerenoveerde Beukenplein, met het altijd gezellige Smoking Barrels en Bar Maxwell. Ontspanning in de vorm van groen kan gevonden worden op 5 minuten lopen in het populaire Oosterpark, de wateren van de Amstel zijn voorts op korte afstand en een andere optie is het fraai aangelegde park Frankendael of het Flevopark. Het centrum van de stad is binnen 10 minuten met de fiets te bereiken. Ook de NS is vertegenwoordigd met het Muiderpoortstation op slechts 5 minuten loopafstand. Parkeren op de openbare weg gaat via het vergunningenstelsel. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering!

BIJZONDERHEDEN
- Volledig geïsoleerd 2016
- Oplevering kan vanaf medio april
- Ideale indeling om te delen met 2 personen
- Active en financieel gezonde VvE met MJOP
- Privé berging/kamer op de zolderverdieping
- Hoekligging dus zeer veel daglicht toetreding
- Fraaie pvc-vloer door het gehele appartement
- Compleet en hoogwaardig gerenoveerd in 2016
- Ligging nabij het Oosterpark en de Dappermarkt
- Gemeentelijke erfpacht afgekocht tot 28-02-2066
- Uitstekend gelegen m.b.t. NS-station, tram, bus en uitvalswegen
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés/restaurants/winkels in Oost en Centrum Oost

*English summary*

DESCRIPTION
Charming and light 3-room corner apartment with a sunny balcony and a spacious storage room in the top floor. This small-scale complex has a dignified and characteristic façade. The building, where this apartment is part of, is completely renovated in 2016 and divided into 16 apartments. In that time also the ground lease of the city of Amsterdam was paid upfront til 28-02-2066. This well maintained complex is professional administrated and the association of owners is active and financially healthy. There is also a maintenance plan for the future! The apartment is located in the popular and trendy Dapperbuut with all thinkable facilities within walking distance. For recreation and relaxing the Oosterpark is just 5 minutes’ walk. And the Muiderpoort Station can be found within the same distance. You can park your car in front of the house, and there is no waiting list when you apply for a parking permit.

SPECIALITIES
- Fully insulated in 2016
- Transferable from mid-April
- Completely renovated in 2016
- Private storage room in the attic
- Active and financially healthy VvE
- Nice pvc-floor with a bamboo look
- Lay-out ideal to share with 2 people
- Situated on the corner, so a lot of daylight
- Ground lease city of Amsterdam paid till 28-02-2066
- Located nearby the Oosterpark and the Dappermarkt
- Ideally located in terms of cafes, restaurants and shops
- And well located in terms of public transport and high-ways