Da Costakade 180 III te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 525.000

Woonoppervlakte:
72 m2

Inhoud:
220 m3

Bouwjaar:
1884

Te koop sinds:
April 2019

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

* English summary below*

OMSCHRIJVING
Luxueus licht 3-kamerappartement gelegen op de derde verdieping met een fantastisch vrij uitzicht over de brede Da Costagracht en een zonnig balkon op het zuidwesten. Het appartement op eigen grond is in 2008 compleet gerenoveerd en ligt in het rustige gedeelte van Amsterdam Oud-West. Het bruisende karakter van Oud-West zorgt ervoor dat dit een fijne plek is om te wonen. Voor de nodige ontspanning ligt het altijd gezellige Vondelpark op loopafstand en voor de dagelijkse boodschappen zijn er diverse supermarkten en traiteurs in de nabije omgeving. Het pand is in 2002 ten behoeve van de splitsing volledig gerenoveerd waarbij onder andere de fundering is vernieuwd. De actieve VvE (5) heeft een riante kaspositie en een meerjarenonderhoudsplan op laten stellen. Momenteel is er geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning, en ook het aanleggen van bootje behoort tot de mogelijkheden!

INDELING (zie plattegrond)
Via het verzorgde trappenhuis wordt het appartement op de derde verdieping bereikt. Vervolgens de hal met ruimte voor de garderobe, een separaat toilet en een bergkast voor de opstelling van de droger, wasmachine en cv-installatie. Aan de voorzijde bevindt zich de lichte woonkamer met fantastisch vrij uitzicht over de brede gracht. Naast de woonkamer ligt de eerste slaapkamer, ook aan de voorzijde gesitueerd. De nette complete badkamer ligt in het midden van het appartement en deze is voorzien van een inloopdouche, een ligbad en een wastafelmeubel. Naast de badkamer beschikt het appartement over een ruime berging. Aan de achterzijde ligt de tweede slaapkamer met toegang tot het zonnige balkon en vrij uitzicht over de diepe groene binnentuinen. De moderne keuken ligt tevens aan de achterzijde en deze is voorzien van diverse inbouwapparaten waaronder een vaatwasser en een koel-vriescombinatie. Door het gehele appartement ligt een fraaie laminaatvloer, en het appartement is volledig geïsoleerd inclusief dubbele beglazing.

OMGEVING
Het appartement ligt in de geliefde Da Costabuurt, een rustig gedeelte van het bruisende Oud-West. Het Centrum, de Jordaan, De Food-Hallen en het Vondelpark het ligt allemaal op loopafstand van het appartement. In de Kinkerstraat, de Bilderdijkstraat en op de Elandsgracht is een groot aanbod aan winkels en delicatessenzaken te vinden. Hippe uitgaansgelegenheden, gezellige cafés en restaurants liggen tevens op een steenworp afstand. Het appartement is per auto prima bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S106). De openbaar vervoersvoorzieningen zijn op loopafstand te vinden op de Bilderdijkstraat, tramlijnen 3,13,19. En op de Kinkerstraat, tramlijnen 7 en 17. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering, en het aanleggen van een bootje behoort ook tot de mogelijkheden. Momenteel is er geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning!

BIJZONDERHEDEN
- Oplevering kan per direct
- Pand staat op eigen grond
- Twee inpandige bergingen
- Volledig gerenoveerd in 2008
- Zonnig balkon op het zuidwesten
- Vrij uitzicht aan voor- en achterzijde
- Het dak van het pand is in 2010 vervangen
- Bootje kan voor de deur worden aangelegd
- Fundering vernieuwd t.t.v. de splitsing in 2002
- Rustig ligging met alle voorzieningen op loopafstand
- Voegwerk voorzijde 2014, achterzijde 2013 vernieuwd
- Geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning
- Volledig geïsoleerd inclusief dubbele beglazing in kunststof kozijnen
- Actieve en financieel gezonde vereniging van eigenaars (5) met MJOP
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels, cafés en restaurants in Oud-West en Jordaan
- En ideaal gelegen m.b.t. open baar vervoer / uitvalswegen en het Vondelpark

*English summary*

DESCRIPTION
Luxurious and bright 3-room apartment situated on the third floor with a fantastic view over the Da Costa canal and a sunny balcony facing southwest. The building was built in 1884 on own ground, so no ground lease. The apartment was completely renovated in 2008 and is located in quiet part of Amsterdam Oud-West. The vibrant character of Oud-West makes this apartment a very nice place to live. For relaxing the Vondelpark is just a few minutes’ walk and there are plenty of shops in the direct neighborhood. In 2002 the building was completely renovated including the renewal of the foundation. The active association of owners has made up a maintenance plan for the future and there is a sufficient amount of savings. Currently there is no waiting list to apply for a parking permit and you can also dock your boat in front of the house at the quay!

SPECIALTIES
- Directly transferable
- Two indoor storages
- Roof was renewed in 2010
- Completely renovated in 2008
- Sunny balcony facing southwest
- Own ground, so no ground lease
- Foundation was renewed in 2002
- Fully insulated including d0uble glazing
- No waiting list to apply for a parking permit
- ‘Unobstructed‘ view at the front and the rear
- Brickwork redone in 2013 (rear) and 2014 (front)
- Possibility to dock your boat in front of the door
- Quiet area with all facilities within walking distance
- Ideally located in terms of public transport, exit roads and the Vondelpark
- Active and financially healthy association of owners with a maintenance plan
- Ideally located in terms of shops, cafes, restaurants in Oud-West and the Jordaan