Brouwersgracht 105 III te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 595.000

Woonoppervlakte:
77 m2

Inhoud:
235 m3

Bouwjaar:
1623

Te koop sinds:
Juni 2018

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Omschrijving:
Aan de geliefde Brouwersgracht, op een van de meest gefotografeerde plekken van Amsterdam, gelegen dubbel bovenhuis (77m2, conform NEN 2580-richtlijn, 116m2 bruto) met een ruim en vooral ook zonnig balkon (ZW 4m2), onderdeel uitmakend van een monumentaal pand uit 1623. Dit (voormalig) driekamerhoek appartement is gelegen op de derde en vierde verdieping en beschikt over een eigen berging in het souterrain. Vanuit de woonkamer heb je een magnifiek uitzicht op het kruispunt van maar liefst 3 grachten: de Brouwersgracht, de Prinsengracht en de korte Prinsengracht. Qua winkel- en horeca aanbod in de directe omgeving zul je niet snel een plek vinden met zoveel keuze, maar vergeet vooral niet ook de diverse markten te bezoeken. Het geheel verkeert zowel intern als extern in een zeer nette staat van onderhoud. De kapverdieping is in gebruik als slaapvertrek (mogelijkheid tot 2 kamers) met een groot ingebouwd bed en een naastgelegen walk-in-closet. De woonverdieping (met afgesloten keuken en badkamer) is door de diverse raampartijen met roedeverdeling en balken in het zicht niet alleen heel sfeervol, maar ook bijzonder licht. Dit is een comfortabele woning, op eigen grond gelegen, aan een van de mooiste grachten van Amsterdam.
Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor een bezichtiging!

Indeling:
Via het trappenhuis wordt de voordeur op de derde verdieping bereikt. Entree, meterkast (7 groepen met aardlekbeveiliging) met garderobe, ruime woonkamer met eikenhouten vloer en aangrenzend zonnig balkon gelegen op het Zuidwesten. Dichte keuken met hoekopstelling en uitzicht op de Lindengracht, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Naastgelegen badkamer uitgerust met een natuurstenen vloer, inbouwspots, wastafelmeubel, douchehoek en zwevend toilet.

Vierde verdieping:
Via de trap bereikt u de ruime en gezellige slaapkamer met uitzicht op de Noorderkerk, voorzien van vaste kastenwand, vast tweepersoonsbed, extra bergruimte, een wasbak met fontein en airconditioning. Tevens bevindt zich op deze verdieping nog een kleine kamer die nu in gebruik is als was- kleedruimte. Ook de cv-installatie (Intergas, 2014) is op deze verdieping aanwezig.
Tot slot is een berging aanwezig in het souterrain.

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woonruimte op de zolderverdieping en vliering met berging in het souterrain aan de Brouwersgracht 105 te Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie L complexaanduiding 7780 A, appartementsindex 4.

Vereniging van eigenaars:
Het pand is in 1997 gesplitst in 4 appartementsrechten. Derhalve bestaat de VvE “Brouwersgracht 105” thans uit 4 leden. Het appartement A-4 heeft een 175/575 e onverdeeld aandeel in de gemeenschap en een 1/4e stem tijdens de VvE vergadering. Binnen de actieve VvE wordt op regelmatige basis vergaderd en onderhoud verricht; in 2014 werd nog de buitengevel geschilderd. De administratie wordt verzorgd door een medebewoner van het complex. Het saldo van de reserveringen bedraagt per 31-12-2017 ca. € 8.200,- en de maandelijkse servicekosten bedragen € 98,-.

Omgeving:
De woning is gelegen in de gezellige Jordaan waar werkelijk alles voorhanden is, aan de Brouwersgracht die in 2007 door lezers van het Parool is uitgeroepen tot de mooiste straat van Amsterdam. De beroemde 9 straatjes met al haar winkelaanbod bevindt zich om de hoek. Het Centraal Station is op 5 fietsminuten afstand gelegen en de Haarlemmerdijk kan lopend bereikt worden. Qua recreatiemogelijkheden is het nabij gelegen Westerpark zeer aantrekkelijk om te bezoeken. Voor de dagelijkse boodschappen kunnen de winkels aan de Haarlemmerdijk bezocht worden, maar de fijnproever slaat de wekelijkse markt op de Lindengracht en/of de Noordermarkt natuurlijk niet over. De vele cafés en restaurants bieden gezelligheid en wat te denken van het uitzicht tijdens Koningsdag, the Gay pride en het schaatsen op natuurijs?!

Parkeervergunning:
In de directe omgeving geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 24.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 24.00 uur. Het tarief is € 4,00 per uur. De dichtstbijzijnde parkeergarage ligt aan de Haarlemmerhouttuinen. Op dit moment is er sprake van een beperkte wachtlijst voor vergunningen in vergunning gebied Centrum 2, met een geschatte wachttijd van 1 maand. Parkeren kan voor de deur of in de directe omgeving. Voor meer informatie kijk op de website van de gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden:
- 76,7m2 gebruiksoppervlakte wonen, gemeten conform NEN 2580, 115,5m2 bruto, 235m3
- Gelegen op eigen grond, dus geen canon verschuldigd
- Rijksmonument uit 1623
- Een van de meeste gefotografeerde panden van Amsterdam
- Ruime slaapkamer; mogelijkheid voor extra slaapkamer(s)
- Eiken houten vloer
- Gelegen aan kruispunt Brouwersgracht, Prinsengracht en Korte Prinsengracht
- Zeer zonnig en ruim balkon op het zuidwesten
- Afgesloten keuken met hoekopstelling en uitzicht op Lindengracht
- Bouwjaar cv-combi: 2014
- Café Thijssen aan de overzijde gelegen, Café Papeneiland om de hoek
- Actieve vereniging van eigenaars
- Ideaal gelegen t.o.v. winkels en cafés/restaurants/9 straatjes/Lindenmarkt en Noordermarkt
- WOZ waarde € 610.000,-

De verkoper aan het woord:
Brouwersgracht 105-3: USP’s

UNESCO world Heritage site: most photographed spot in Amsterdam (see postcards, posters, calendars etc.); also highly desired film/TV shoot location

In 2007, readers of ‘Het Parool’, the best known newspaper of Amsterdam, voted Brouwersgracht as the most beautiful street in Amsterdam. It continues to remain so to this day

Apartment uniquely located, with fantastic views, at the crossing point of three canals: Korte Prinsengracht, Brouwersgracht, Prinsengracht

Living in the cosy Jordaan close to the famous 9 streets and also the Herenstraat and Prinsenstraat where you are surrounded (and spoilt for choice!) by lots of super shops, bars, cafés & restaurants with the handy Haarlemmerbuurt and Westerstraat (supermarket) shopping district within easy walking distance

Lindengracht market (Saturdays) and Noordermarkt market (Mondays & Saturdays)

Opposite the ‘gezellig’ Café Thijssen (‘Lindengrachtplein’) and round the corner from Café Papeneiland (where Bill Clinton once visited in May 2011 and who was famous for reiterating the real estate mantra “it’s all about location, location, location!”)

Westerpark closeby for green and to sport plus the famous cultural Westergasfabriek

Centraal Station 10-15min walk away; close to the A10

Carnival time! In Springtime: watch Koningsdag go by; Summertime: watch Gay Pride go by; Wintertime: watch the canal skating: all from the comfort of your top floor apartment! (Airco in the bedroom!)

Lovely balcony (rare on the Brouwersgracht) with perfect South/South West vantage point so sun all day and evening in summertime: lots of natural light in the apartment

Great neighbours with fantastic VvE, very well organised and up-to-date

Last outside painting and decorating job done in 2014 (cv-ketel also new in 2014)

Current foundations laid in 1976 so no worries there!

Lots of in-house built-in storage space with additional storage box in the cellar

Originally 4 rooms and now 2 (possible/potential to convert back to 3 or 4 therefore)

In a nutshell, a unique chance to own a “classic car” of a house (if houses were cars): a beautiful penthouse apartment which oozes charm (“het straalt liefde uit”) and character (since 1623 to date): it is easy to fall in love with this place….furthermore, it requires little to no maintenance and is low on costs to boot!

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.