Borgerstraat 208 HS te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 415.000

Woonoppervlakte:
60 m2

Inhoud:
190 m3

Bouwjaar:
1911

Te koop sinds:
Juni 2018

Ligging tuin:
noordwest

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (benedenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Licht en fraai uitgebouwd benedenhuis van 59,50m2 (nen-2580) met multifunctioneel tuinhuis (12,30m2) en zonnige tuin gelegen in gewild stuk van Oud-West om de hoek van de Jan Pieter Heijestraat. De huidige bewoners hebben het appartement in 2011 compleet gerenoveerd, geïsoleerd en uitgebouwd. Het maakt onderdeel uit van een kleine actieve en financieel gezonde VvE bestaande uit 12 leden. Het pand staat op grond van de gemeente Amsterdam en de jaarlijkse erfpachtcanon is afgekocht tot 31-05-2054. De Ten Katemarkt, De Hallen en het Vondelpark liggen op slechts 5 minuten lopen, het centrum is 5 minuten fietsen. Kortom een kant een klaar benedenhuis op een top locatie!

INDELING (zie plattegrond)
Eigen entree, met vervolgens een hal met ruimte voor de garderobe. De hal leidt naar de lichte en ruime uitgebouwde woonkamer aan de achterzijde. De lichtkoepel in de keuken zorgt voor extra lichtinval. De moderne hoekkeuken is voorzien van diverse inbouwapparaten, waaronder een vaatwasser en gaskookplaat. Via openslaande deuren wordt de zonnige tuin bereikt. De tuin ligt op het noordwesten waar van 15.00 tot 20.00 van de zon genoten kan worden. Het multifunctionele tuinhuis is verwarmd, voorzien van elektra en geïsoleerd. Thans doet het huisje dienst als kantoor, maar een gastenverblijf behoort ook tot de mogelijkheden. De ruime slaapkamer ligt aan de voorzijde van het appartement, grenzend aan de badkamer. De badkamer is ruim opgezet en voorzien van een ligbad en een wastafelmeubel. Een separaat toilet en een berging met wasmachine-aansluiting zijn bereikbaar vanuit de hal. Door het gehele appartement, m.u.v. de slaapkamer, ligt een fraaie massief houten vloer.

OMGEVING
Het appartement ligt een gewild stuk van Amsterdam Oud-West in de populaire Van Lennepbuurt, nabij het centrum en het Vondelpark. De Borgerstraat is een rustige straat, en dit deel ligt om de hoek van de Jan Pieter Heijestraat en de Kinkerstraat met een groot aanbod aan allerhande winkels en delicatessenzaken voor de dagelijkse boodschappen. Ook de Ten Katemarkt en de Hallen liggen op slechts 5 minuten lopen, evenals een goed aanbod aan leuke en gezellige cafés en restaurants. Het appartement is per auto prima bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S106). De openbaar vervoersvoorzieningen zijn nabij zoals buslijn 753 en de tramlijnen 7 en 17 in de Kinkerstraat en tramlijn 1 op de Overtoom. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering. Momenteel bedraagt de wachttijd 2 maanden voor het verkrijgen van een vergunning!

BIJZONDERHEDEN
- Oplevering eind augustus
- Zonnige tuin op het noordwesten
- Sedum dak op uitbouw en tuinhuis
- Volledig geïsoleerd inclusief dubbele beglazing
- Multifunctioneel verwarmd en geïsoleerd tuinhuis
- Hoogwaardig gerenoveerd en uitgebouwd in 2011
- Actieve en financieel gezonde vereniging van eigenaars (12)
- Zeer rustige ligging met weinig tot geen verkeer voor de deur
- Fraaie houtenvloer door het gehele appartement, m.u.v. slaapkamer
- In 2004 met vergunning van het stadsdeel gesplitst in appartementen
- Erfpachtgrond gemeente Amsterdam afgekocht tot en met 31-05-2054
- Wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning circa 2 maanden
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels in de Kinkerstraat en de Jan Pieter Heijestraat
- En Ideaal gelegen m.b.t. open baar vervoer / uitvalswegen en het Vondelpark