Boomstraat 9 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 1.375.000

Woonoppervlakte:
152 m2

Inhoud:
560 m3

Bouwjaar:
1912

Te koop sinds:
Maart 2020

Ligging tuin:
zuid

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (dubbel benedenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English summary below*

OMSCHRIJVING
Spectaculair dubbel benedenhuis gelegen op eigen grond nabij de Noordermarkt in hartje Jordaan! Het appartement is in 2011 compleet en hoogwaardige gerenoveerd als onderdeel van een kleinschalig vernieuwbouw project bestaande uit 3 woningen. Het maakt onderdeel uit van een actieve en financieel gezonde VvE. De huidige eigenaar heeft het appartement in 2011 met veel gevoel voor smaak en detail luxueus afgewerkt. Wat bij binnenkomst direct opvalt is de hoeveelheid licht door de zonnige patio. Maar wat dit object echt uniek maakt voor de Jordaan is de diepte van 21 meter en de hoge plafonds! Kortom; uniek turn-key dubbel benedenhuis met de eigenschappen van nieuwbouw op een fantastische locatie!

INDELING (zie plattegronden + alternatieven)
Via de eigen entree wordt de hal van het appartement bereikt. Vervolgens de riante lichte living met een plafondhoogte van 3.04m. Deze woonverdieping strekt zich uit over 21 meter! Met aan de voorzijde het zitgedeelte, en aan de achterzijde de eetkamer. De moderne keuken is in het midden gesitueerd. Zowel vanuit de keuken als vanuit de voor- en achterkamer is de zonnige patio te bereiken.

Middels een fraai trap wordt het souterrain bereikt, het souterrain heeft een hoogte van 2.40m. Deze koele en rustige etage telt 2 zeer ruime slaapkamers. Beide kamers zijn voorzien van grote vaste kastenwanden. In het midden ligt de riante badkamer, voorzien van een inloopdouche, een wastafelmeubel en een sauna. Indien gewenst kan deze ruimte opgedeeld worden in 2 badkamers. Verder beschikt het souterrain over een separaat toilet, bergkast voor de wasmachine en droger en bergkast voor de cv-installatie.

OMGEVING
Het appartement is gelegen midden in de Jordaan in het centrum van Amsterdam. De rustige éénrichtingsstraat ligt tussen de Westestraat en de Lindengracht. Het CS, de 9 Straatjes, de Dam en de vele gezellige en bekende cafés/restaurants en terrasjes het ligt allemaal op loopafstand van het appartement. Ook de winkelstraten en leuke adresjes van Oud-West liggen op korte fietsafstand. Voor een wandeling in het groen zijn het Westerpark en het Vondelpark niet ver gelegen. Het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. En met de auto is de Ring A10 onder andere via de S103 en de S105 snel bereikbaar. Momenteel bedraag de wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning circa 3 maanden.

BIJZONDERHEDEN
- Privé entree
- Rustig straatje
- Volledig geïsoleerd
- Per direct beschikbaar
- Gelegen op eigen grond
- Luxe badkamer met sauna
- Zonnige patio op het zuiden
- Turn-key dubbel benedenhuis
- Hoge plafonds met inbouwspots
- Vernieuwbouw 2011 (incl. fundering)
- Vloerverwarming door gehele woning
- Houten kozijnen met draai-kiepsysteem
- Wachttijd parkeervergunning is 3 maanden
- Actieve en financieel gezonde VvE (3 leden)
- Mogelijkheid voor het creëren van een 3e (slaap)kamer
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, winkels en OV

*English summary*

DESCRIPTION
Spectacular double ground floor apartment situated on own ground nearby the Noordermarkt right in the middle of the Jordaan area. In 2011 the apartment was completely renovated as part of a small-scale renovation project. At that time 3 apartments were completely renovated with high-end materials including a new foundation. The active and financially healthy associations of owners therefore consist of 3 members. The current owner finished the apartment in 2011 with a sense of style and luxury. One of the highlights of the apartment is the amount of light coming in from the sunny patio. But the height of the ceilings and the length of 21 meter made this apartment quiet unique for the Jordaan. In short; unique turnkey double ground floor apartment with the characteristics of a new building located on a fantastic location.

SPECIALTIES
- Fully insulated
- Private entrance
- Quick transfer possible
- Sunny patio facing south
- Easy to create a 3rd (bed)room
- Parking permit within 2 months
- Luxurious bathroom with sauna
- Quiet street with close to no traffic
- High ceilings with recessed down-lights
- Turnkey double ground floor apartment
- Floor heating through the entire apartment
- Wooden window frames with double glazing
- Schiphol Airport can be reached within 30 minutes
- Completely renovated in 2011 including foundation
- Active and financially healthy association of owners (3)
- Located on own property ground, so no ground lease (Erfpacht)
- Ideally located in terms of cafes, restaurants, shops, public transport