Bogortuin 203 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 450.000

Woonoppervlakte:
89 m2

Inhoud:
225 m3

Bouwjaar:
2001

Te koop sinds:
Oktober 2018

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Zeer licht 3-kamerappartement met fantastisch uitzicht over groen en water gelegen op een gewilde en zeer aantrekkelijke locatie op de grens van KNSM-eiland en Java-eiland. Het complex “Hoogkade” is ontworpen door de Zwitserse architecten Diener & Diener en bestaat uit 127 appartementen opgeleverd in 2001. Het gebouw wordt goed onderhouden door de actieve VvE, zo is er een meerjarenonderhoudsplan en een huismeester. De Eilanden is een levendige omgeving omringd door water met alle denkbare voorzieningen op loopafstand en op slechts 10 minuten fietsen van het centrum. De huidige eigenaar heeft het appartement door de jaren heen goed onderhouden en smaakvol verbouwd. Kortom; een kant en klaar driekamerappartement in een hippe en dynamische urban omgeving!

INDELING (zie plattegrond)
Vanuit de representatieve gemeenschappelijke entree wordt met de lift de 1e etage bereikt. Vervolgens de voordeur van het appartement met de ruime hal welke toegang biedt tot alle vetrekken en plaats voor de garderobe. De gezellige semi-open keuken is in 2012 geplaatst en voorzien van diverse inbouwapparaten. Grenzend aan de keuken is een op maat gemaakt zithoekje welke vrij uitkijkt over het water en het groen van de Bogortuin. De woonkamer heeft over de gehele breedte bijna verdiepingshoge schuiframen, en de opmaat gemaakt boekenkasten blijven achter. De eerste slaapkamer grenst aan de woonkamer en is toegankelijk via de hal of via de schuifdeuren vanuit de woonkamer. De tweede slaapkamer ligt naast de woonkamer, en ook hier weer fraai uitzicht over het water en het groen door de grote schuiframen. In het midden van het appartement ligt de ruime badkamer, voorzien van een ligbad, een wastafel en een toilet. Daarnaast een grote berging met de wasmachine en droger aansluitingen. Door het gehele appartement, m.u.v. de tweede slaapkamer, ligt een mooie houten vloer. In de onderbouw is er nog een ruime berging van ca. 4 m2 en de mogelijkheid tot het kopen/huren van een parkeerplek in de afgesloten parkeergarage. Daarnaast beschikt het complex nog over een zeer groot zonnig gemeenschappelijk terras!

OMGEVING
Het complex is gelegen in het populaire Oostelijk Havengebied tussen de IJ-haven en ‘t IJ op de grens van Java-eiland en het KNSM-Eiland. Een aantrekkelijke woonomgeving met architectuur van internationale allure. Het hippe winkelaanbod van o.a. Sissy Boy, Pols Potten, Keet in Huis, Loods 6 en bekende café- en eetgelegenheden als Panama, HappyHappyJoyJoy, Hotel Jakarta (nieuw), Harbour Club Oost, Lloyd Hotel, café Zuid, Puerto Pata Negra en Kanis en Meiland lokt veel bezoekers en geeft het eiland een levendig karakter. Maar ook aan de overkant in Noord, bereikbaar in 5 minuten met het pontje vanaf het Azartplein, valt steeds meer te ontdekken. Denk aan Hotel De Goudfazant, Hangar Amsterdam, Café/Restaurant Stork en het Vliegenbos voor een rondje hardlopen/wandelen. Voor de dagelijkse boodschappen ligt winkelcentrum Brazilië op 5 minuten lopen van het appartement en de warme bakker zit op de hoek van de KNSM-LAAN. Langs ’t IJ is het circa 10 minuten fietsen om de binnenstad te bereiken. De hippe Indische buurt, de Dappermarkt, Artis en het Tropenmuseusm liggen op slechts 5 minuten fietsen. Een bushalte en tramhalte bevindt zich op 100m afstand van het appartement. Met de auto is de Ring A-10 via de Piet Heintunnel zo te bereiken. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning. En in de nabije omgeving is er een mogelijkheid om een bootje aan te leggen!

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 2001
- Volledig geïsoleerd
- Sail 2020 voor de deur
- Huismeester aanwezig
- Lift installatie aanwezig
- Zwemsteiger voor de deur
- Zonnig gemeenschappelijk terras
- Ruime berging onder het complex
- Fraai vrij uitzicht over de IJ-haven en de Bogortuin
- Jaarlijkse erfpachtcanon afgekocht t/m 30-06-2049
- Actieve en financieel gezonde VvE met huismeester
- Houtenvloer door gehele appartement m.u.v. slaapkamer
- Ideaal gelegen m.b.t. het openbaar vervoer en de Ring A-10
- Door ontwikkeling van Amsterdam-Oost ligt appartement zeer centraal!