Bloemstraat 52 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 629.000

Woonoppervlakte:
79 m2

Inhoud:
300 m3

Perceeloppervlate:
72 m2

Bouwjaar:
1900

Te koop sinds:
Mei 2019

Ligging tuin:
noordwest

Aantal kamers:
6

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Woonhuis (herenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English summary below*

OMSCHRIJVING
Zeer charmant en sfeervol herenhuisje met een verzorgde stadstuin gelegen in het hart van de Jordaan tussen de Rozengracht en de Bloemgracht in het centrum van Amsterdam. De huidige eigenaren hebben het pand bijna 40 jaar met zeer veel plezier en toewijding bewoond. Het herenhuisje leent zich door de indeling met o.a. 3 slaapkamers, een werkkamer, een woonkeuken en een privé tuin, ideaal als familiehuis. Op zoek naar iets unieks in de Jordaan/Amsterdam? Dan bent u hier aan het juiste adres!

INDELING (zie plattegronden)
Begane grond: entree van de woning met rechts daarvan een berging voor de fietsen. Vervolgens een opstap van een paar treden naar de woon/werkkamer. En middels een paar treden naar beneden aan de achterzijde wordt de woonkeuken bereikt. De gezellige woonkeuken / tuinkamer grenst aan de zonnige tuin van 30 m2. De verzorgde tuin ligt op het noordwesten en heeft in de zomer vanaf 11:00u. zon. Onder de verhoging van het middengedeelte beschikt het huis over zeer veel bergruimte!

Eerste verdieping: aan de voorzijde de lichte sfeervolle woonkamer met gashaard en fraaie houtenvloer. Aan de achterzijde de eerste slaapkamer voorzien van een wastafel. Naast de trap is het toilet gesitueerd.

Tweede verdieping: deze kapverdieping is in de jaren ’90 verhoogd. Zo zijn er 2 goede slaapkamers ontstaan, eveneens voorzien van een wastafel, aan de voor- en achterzijde, met in het midden een ruimte met douche en plaats voor de wasmachine.

OMGEVING
Het herenhuisje is gelegen in de Bloemstraat, midden in de prachtige Jordaan in het centrum van Amsterdam. De rustige éénrichtingsstraat loopt van de Lijnbaansgracht tot aan de Prinsengracht en ligt tussen de Rozengracht en de Bloemgracht, aan de voet van de Westertoren. De Westermarkt, de Lindengracht, de Noordermarkt, de 9 Straatjes, de Dam en de vele gezellige en bekende cafés/restaurants en terrasjes het ligt allemaal op loopafstand van het huis. Ook de winkelstraten en leuke adresjes van Oud-West liggen op korte fietsafstand. Voor een wandeling in het groen zijn het Westerpark en het Vondelpark niet ver gelegen. Het huis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Om de hoek, op de Rozengracht, rijden de tramlijnen 13 en 17 en de nachtbus. En vanaf de Marnixstraat tramlijn 5 en 19. Uiteraard is ook het Centraal Station op korte fietsafstand gelegen. Met de auto is de Ring A10 onder andere via de S103 en de S105 goed bereikbaar. Momenteel is er geen wachtlijst voor het verkrijgen van een parkeervergunning.

BIJZONDERHEDEN
- Ideaal familie huis
- Zeer charmante uitstraling
- Oplevering vanaf september
- Ligging midden in de Jordaan
- Woonoppervlak 79 m2 (nen-2580)
- Het pand is gelegen op eigen grond
- Houten vloeren door het gehele huis
- Verzorgde zonnige stadstuin van 30 m2
- Binnen en buiten zeer goed onderhouden
- Zeer veel bergruimte op de begane grond
- Geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning
- Verwarming middels gashaarden en vloerverwarming in de keuken
- Ideaal gelegen m.b.t. de vele cafés, restaurants, winkels en openbaar vervoer

*English summary*

DESCRIPTION
Very charming and cosy town house with a well-cared garden located in the heart of the Jordaan area between the Rozengracht and the Bloemgracht in the center of Amterdam. The current owners inhabit the house with pleasure and devotion for almost 40 years. Thanks to the lay-out, with 3 bed rooms, a working space (study), a big kitchen and a private garden, the town house serves ideally as a family house. If you are looking for something unique in the Jordaan/Amsterdam center this is really worthwhile to have a look!

SPECIALITIES
- Ideal family house
- Surface 79m2 (NEN-2580)
- Very charming atmosphere
- Transferable from September
- Well maintained over the years
- Well-cared sunny garden of 30m2
- No waiting list applying for a parking permit
- Situated on own ground, so no ground lease
- Located in the heart of the Jordaan (city center)
- Much storage space underneath the ground floor
- Heating through gas heaters and floor heating in the kitchen
- Ideally located in terms of shops, cafes, restaurants and public transport