Bloemstraat 46 B te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 875.000

Woonoppervlakte:
164 m2

Inhoud:
570 m3

Bouwjaar:
1880

Te koop sinds:
September 2020

Aantal kamers:
6

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 30 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

OMSCHRIJVING
Zeer ruim opgezet en licht 3-laagsbovenhuis gelegen op eigen grond in het hart van de Jordaan in het centrum van Amsterdam. Het appartement heeft een woonoppervlakte van 164m2 (bruto 212m2 NEN 2580 richtlijn). Het beschikt over een eigen opgang vanaf de straat en telt 6 kamers, waarvan 2 studio’s in gebruik als succesvolle B&B met vergunning van de gemeente Amsterdam. Het pand, gebouwd in 1880, is in 2002 voorzien van een nieuwe fundering en gesplitst in 2 appartementen. Kortom; een uniek object met veel potentie en mogelijkheden midden in de Jordaan!

INDELING (zie plattegronden)
Begane grond: ruim privé entree met een trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping: overloop met vervolgens aan de voorzijde de lichte, 3 ramen brede, woonkamer gelegen op het zuiden. Aan de achterzijde de sfeervolle woonkeuken met een zijraam en balkon aan de achterzijde met avondzon. Op de overloop de toiletruimte.

Tweede verdieping: deze volwaardige verdieping heeft aan de achterzijde een zelfstandige studio met een eigen badkamer. Aan de voorzijde een tweede zeer ruime kamer. Ook deze kamer is weer 3 ramen breed. Op de overloop bevindt zich het toilet.

Kapverdieping; via de ruime overloop met plaats voor de wasmachine wordt de kapverdieping bereikt. Aan de achterzijde een tweede studio met eigen badkamer. Aan de voorzijde nog een ruime zolderkamer. Beide kamers zijn zeer sfeervol door het opengewerkte plafond met de kapconstructie in het zicht. Via het daklicht vanuit de overloop is een klein zonnig dakterras te bereiken met geweldig uitzicht op de Westertoren.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in de Bloemstraat, midden in de prachtige Jordaan in het centrum van Amsterdam. De rustige éénrichtingsstraat loopt van de Lijnbaansgracht tot aan de Prinsengracht en ligt tussen de Rozengracht en de Bloemgracht, aan de voet van de Westertoren. De Westermarkt, de Lindengracht, de Noordermarkt, de 9 Straatjes, de Dam en de vele gezellige en bekende cafés/restaurants en terrasjes het ligt allemaal op loopafstand van het appartement. Ook de winkelstraten en leuke adresjes van Oud-West liggen op korte fietsafstand. Voor een wandeling in het groen zijn het Westerpark en het Vondelpark niet ver gelegen. Het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Om de hoek, op de Rozengracht, rijden de tramlijnen 13 en 17 en de nachtbus. En vanaf de Marnixstraat tramlijn 5 en 19. Ook het Centraal Station is op loopafstand gelegen. Met de auto is de Ring A10 onder andere via de S103 en de S105 goed bereikbaar. Momenteel bedraagt de wachtlijst voor het verkrijgen van een parkeervergunning circa 3,4 maanden.

BIJZONDERHEDEN
- 3-laags bovenhuis
- Balkon met avondzon
- Zeer charmante uitstraling
- Oplevering vanaf december
- Eigen entree vanaf de straat
- Ligging midden in de Jordaan
- Fundering vernieuwd in 2002
- Verwarming middels gaskachels
- Het pand is gelegen op eigen grond
- Klein zonnig dakterras (niet vergund)
- Gesplitst in 2 appartementsrechten 2003
- Breed opgezet (5.90m) met veel lichtinval
- Wachttijd parkeervergunning circa 4 maanden
- 6 kamers, incl. 2 studio’s met eigen badkamer
- Appartement met veel potentie en mogelijkheden
- Woonoppervlak GO 164,20 m2 / BVO 212,70 (nen-2580 richtlijn)
- Ideaal gelegen m.b.t. de cafés, restaurants, winkels en openbaar vervoer

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 30 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Very spacious and bright upper house located on own ground in the heart of the Jordaan area in het city center. The apartment has a surface of 164m2 and 212m2 gross divided over 3 floors. It has its own private entrance from the street and 6 rooms in total. 2 rooms are studios used as a successful B&B with a license of the municipality of Amsterdam. The building was built in 1880, and in 2002 the foundation was renewed. The associations of owners was established in 2003 when it was divided in 2 apartment rights. In short; a unique object with lots of potential and opportunities in the middle of the Jordaan!

SPECIALTIES
- 3 floors upper house
- Charming atmosphere
- Balcony with evening sun
- Heating through gas heaters
- Transferable from December
- Foundation renewed in 2002
- Sunny roof terrace (no permit)
- Private entrance from street level
- Located in the middle of the Jordaan
- Divided in 2003 in 2 apartment rights.
- Broadly based (5.90m) and lots of light
- Waiting list parking permit around 4 months
- Situated on own ground, so no ground lease
- 6 rooms, incl. 2 studios with private bathrooms
- Apartment with lots of potential and opportunities
- Livings space 164,20 m2 net / 212,70 gross (NEN-2580)
- Ideally located in terms of cafes, restaurants, shops and public transport