Bloemgracht 156 A te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 399.000

Woonoppervlakte:
42 m2

Inhoud:
126 m3

Bouwjaar:
1650

Te koop sinds:
Juli 2019

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English text below*

OMSCHRIJVING
Zeer charmant en perfect afgewerkt tweekamerappartement gelegen op eigen grond aan één van de mooiste grachten van Amsterdam midden in de gezellige Jordaan. Het pand waarvan dit appartement onderdeel uit maakt is volledig gerenoveerd inclusief fundering in 2005. Het appartement is door de huidige eigenaresse in 2013 zeer smaakvol verbouwd en met veel zorg bewoond. De actieve kleinschalige VvE bestaat uit 8 leden, onlangs is besloten om de voorzijde te laten schilderen. Het appartement heeft een eigen entree vanaf de straat en het is per september te betrekken. Kortom; een turn-key appartement in hartje Jordaan ideaal als pied a terre bijvoorbeeld!

INDELING (zie plattegrond)
Privé entree met trap naar eerste de verdieping. Vervolgens de zeer lichte woonkamer met geweldig uitzicht over de Bloemgracht. De gezellige openkeuken (2013) is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Aan de achterzijde bevindt zich de rustige gelegen slaapkamer met een grote vaste kastenwand. Vanuit de slaapkamer is er toegang tot het balkon. De badkamer (2013) is in het midden gesitueerd en voorzien van een inloopdouche, een wastafelmeubel, strakke radiator en een toilet. Verder nog een praktische bergkast met de CV opstelling (2005) en een wasmachine aansluiting. Het gehele appartement is voorzien van een fraai white-wash eikenhouten vloer.

OMGEVING
Het appartement is gelegen aan de Bloemgracht een zijgracht van de Prinsengracht, midden in de prachtige Jordaan in het centrum van Amsterdam. De rustige éénrichtingsstraat loopt van de Lijnbaansgracht tot aan de Prinsengracht en ligt tussen de Rozengracht en de Westerstraat. De Westermarkt, de Lindengracht, de Noordermarkt, de 9 Straatjes, de Dam en de vele gezellige en bekende cafés/restaurants en terrasjes het ligt allemaal op loopafstand van het appartement. Ook de winkelstraten en leuke adresjes van Oud-West liggen op korte fietsafstand. Voor een wandeling in het groen zijn het Westerpark en het Vondelpark niet ver gelegen. Het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Om de hoek, op de Rozengracht, rijden de tramlijnen 13 en 17 en de nachtbus. En vanaf de Marnixstraat tramlijn 5 en 19. Uiteraard is ook het Centraal Station op korte fietsafstand gelegen. Met de auto is de Ring A10 onder andere via de S103/104 en de S105 goed bereikbaar. Momenteel is er geen wachtlijst voor het verkrijgen van een parkeervergunning.

BIJZONDERHEDEN
- Rijksmonument
- Zeer charmante uitstraling
- Eigen entree vanaf de straat
- Oplevering september 2019
- Ligging midden in de Jordaan
- Actieve VvE bestaande uit 8 leden
- Appartement gerenoveerd in 2013
- Fantastisch uitzicht over de gracht
- Het pand is gelegen op eigen grond
- Binnen en buiten zeer goed onderhouden
- Schilderwerk buitenzijde gepland voor 2019
- Pand hoogwaardig gerenoveerd in 2005 inclusief fundering
- Eikenhouten white-wash vloer door het gehele appartement
- Geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning
- Ideaal gelegen m.b.t. de vele cafés, restaurants, winkels en openbaar vervoer

*English text*

DESCRIPTION
Very charming and well finished apartment situated on own ground on one of the most beautiful canals of Amsterdam in the middle of the Jordaan area. The building was completely renovated in 2005 including a new foundation. The apartment was rebuild with good taste in 2013 by the current owner. The active association of owners consist of 8 members, recently was decided to repaint the façade this year. The apartment has a private entrance from the street and it is transferable in September. In short; a turn-key apartment in the heart of the Jordaan area ideal as a pied a terre for example!

LAY-OUT (see floorplan)
Private entrance from the street with a staircase leading to the first floor. Further you find the bright living room with a fantastic view over the canal. The cozy open kitchen (2013) has all the needed kitchen appliances. The quiet bedroom is situated in the rear of the apartment and has a large built-in closet. Out of the bedroom you walk on to the balcony. The bathroom is in the middle of the apartment and is provided with a walk-in shower, a sink, a radiator and a toilet. Furthermore a practical closet for the wash machine and the central heating system. The apartment is finished with a nice oak wooden floor.

SURROUNDINGS
The apartment is located on the Bloemgracht, a side canal of the Prinsengracht in the middle of the Jordaan area in the city center of Amsterdam. The quiet one-way street stretches from the Lijnbaansgracht till the Prinsengracht and lies between the Rozengracht and the Westerstraat. The Westermarkt, the Lindengracht, the Noordermarkt, the 9-streets, the Dam square and many shop, cozy cafes and restaurants it all can be reached within walking distance. Part from that also the numerous shops, bars and restaurants in Oud-West are not far away. For a walk in the park you find the Westerpark and the Vondelpark in the direct neighborhood. Public transport a just around the corner on the Marnixstraat and the Central Station is just 10 minutes cycling. There is no waiting list for a parking permit at the moment!

SPECIALITIES
- Listed monument
- Charming atmosphere
- Fantastic view on the canal
- Apartment renovated in 2013
- Private entrance from the street
- Transferable in September 2019
- Active association of owners 8 members
- Well maintained at the inside and outside
- Front paintjob outside is planned for 2019
- Located in the middle of the Jordaan area
- Situated on own ground, so no ground lease
- No waiting list when applying for a parking permit
- Oak wooden floor (white-wash) through the whole apartment
- Building completely renovated in 2005, including a new foundation
- Ideally located in terms of shops, cafes, restaurants and public transport