Blasiusstraat 8 I te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 375.000

Woonoppervlakte:
64 m2

Inhoud:
195 m3

Bouwjaar:
1887

Te koop sinds:
Mei 2017

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Zeer sfeervol en licht driekamerappartement gelegen in de populaire Swammerdambuurt om de hoek van de Amstel/Weesperzijde, en op een steenworp afstand van de Pijp. Het pand, waar dit appartement onderdeel van uitmaakt, is in 2003 met vergunning gesplitst en staat op eigen grond. Binnen is het appartement in 2008 fraai gerenoveerd. De hoge plafonds (3.11m) en de vele ramen zorgen voor een ruimtelijk gevoel en veel lichttoetreding. Het appartement maakt onderdeel uit van een kleine actieve en financieel gezonde VvE. Kortom een kant-en-klaar appartement om zo te betrekken vanaf medio Augustus!

INDELING (zie plattegrond)
Via de verzorgde gemeenschappelijke entree wordt het appartement op de eerste verdieping bereikt. Vervolgens de hal met plaats voor de garderobe. De ruime en lichte woonkamer ligt aan de voorzijde en heeft een Frans balkon met uitzicht op de Amstel. De zijkamer is ideaal te gebruiken als kinderkamer of werkkamer. De grote raampartij over de gehele breedte zorgt voor veel lichtinval. Aan de achterzijde de grote slaapkamer met brede vaste kastenwand. De strakke moderne keuken, voorzien van diverse inbouwapparaten waaronder een vaatwasser, is eveneens aan de achterzijde gelegen. In het midden van het appartement is de nette badkamer gesitueerd, voorzien van een inloopdouche, een wastafel en een zwevend toilet. Naast de badkamer is een bergkast voor de opstelling van de wasmachine en de meterkast. De cv-installatie (2002) is netjes weggewerkt in de keuken. Het appartement is deels voorzien van een fraaie houten vloer (oude kaasplanken) en deels Portugese tegels!

OMGEVING
De Blasiusstraat ligt enigszins verscholen tussen de Weesperzijde en de Wibautstraat. Door het ontbreken aan doorgaand verkeer is het een rustige straat. Om de hoek stroomt de Amstel waar heerlijk kan worden genoten van het weidse uitzicht en een groot aanbod hippe cafés en restaurants. Maar ook de Wibautstraat staat tegenwoordig bekend als een straat waar het gebeurt op horecagebied! De bereikbaarheid van de Blasiusstraat is uitstekend. Met de tram, de bus, de metro en zelfs de trein is de rest van de stad eenvoudig en snel te bereiken. Op de fiets is het enkele minuten trappen om in het hartje van Amsterdam te komen. De uitvalswegen A10, A2 en A1 zijn met de auto zeer goed te bereiken. Om met het openbaarvervoer de stad te verlaten kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van NS station Amstel.

Voor dagelijkse boodschappen biedt de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat uitkomst. Daarnaast zijn er twee bekende markten in de omgeving. De Albert Cuyp en de Dappermarkt. In de omgeving zijn ook vier mooie parken te vinden: Oosterpark, Martin Luther Kingpark, Sarphatipark en Prins Bernhardpark. In het MLK park is jaarlijks in augustus het evenement "De Parade". Het water, het groen, het vertier en alle overige faciliteiten maken dit tot een fantastische locatie!

BIJZONDERHEDEN
- Pand is gelegen op eigen grond
- Plafondhoogte van ruim 3 meter
- Gesplitst in 2003 met vergunning
- Actieve en professioneel beheerde VvE
- Compleet hoogwaardig gerenoveerd in 2008
- Uitzicht op de Amstel en Nieuwe Amstelbrug
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels en cafés/restaurants
- Volledig geïsoleerd, dubbele beglazing voor en achter
- Ideaal gelegen m.b.t. de ring A-10 en openbaar vervoer
- Mogelijkheid voor het creëren van balkons wordt besproken