Blankenstraat 378 b te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 995.000

Woonoppervlakte:
168 m2

Inhoud:
700 m3

Te koop sinds:
April 2018

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Voor wie op zoek is naar een unieke woonruimte, bieden wij een een loft (168m2, volgens 2580-richtlijn) aan met een plafondhoogte van bijna 4,5 meter en een inhoud van ruim 700m3! Deze woning met 2 parkeerruimtes maakt onderdeel uit van een kleinschalig appartementencomplex dat voorheen dienst deed als school. De huidige bewoners hebben het geheel sinds de eigendomsoverdracht in 2007 met veel liefde en aandacht verbouwd tot een unieke woonruimte die in menig woonblad te zien is geweest. Het appartement is zeer licht en praktisch ingericht en is uitgerust met vele kast-, opberg-, en werkruimtes. Het beschikt daarnaast over twee eigen parkeerplaatsen, een zonnige woonkamer met een semi-open keuken, twee ruime slaapkamers en een badkamer die dusdanig is opgesteld dat de liefhebber films kan kijken op de projectiewand van de woonkamer. Onlangs nog werd er een balkon gerealiseerd van bijna 12m2, gelegen op het Zuiden met uitzicht op het Funenpark. De entresol (hoogte ca. 2,10 meter) is in gebruik als werkruimte en heeft een directe connectie met de woonkamer. De vereniging van eigenaren wordt actief en professioneel beheerd. Kortom, een unieke woning in een upcoming buurt. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Centrale toegang op de begane grond, trappenhuis met trap naar 1e verdieping:
hal v.v. intercom, garderobe, bergkast en naastgelegen toiletruimte (v.v. wastafel.) Semi-open keuken met RVS elementen en v.v. diverse inbouwapparatuur ((o.a. oven (Boretti), wasemkap (Atag), 6-pits kookplaat, lava-grill, mengkraan, quooker, vaatwasser (Miele) en koelkast.)) De keuken die is voorzien van een houten mozaïek vloer heeft toegang tot een balkon dat op het Zuiden is georiënteerd en uitzicht biedt op het Funenpark. Naastgelegen woonkamer die is v.v. een gietvloer, enorme raampartijen, bergkasten en werkruimtes (en zelfs een schommel.) De badkamer is achterin de woonkamer gesitueerd en is v.v. schuifdeuren; vanuit het ligbad kan een filmpje bekeken worden. De badkamer is tevens uitgerust met een inloopdouche, designradiator, wastafelcombinatie en opstelling CV. Direct achter de badkamer is de masterbedroom gelegen. De tweede slaapkamer wordt bereikt via een tussenhal die in gebruik is als walk-in-closet.
Via een interne trap die naast de badkamer is gelegen, wordt de entresol bereikt. Deze ruimte van ca. 30m2 kent variable hoogtes variërend van 1,56 mtr tot 2,11 mtr en wordt thans gebruikt als werkruimte.

Omgeving:
De Blankenstraat ligt in de bekende Czaar Peterbuurt en is te typeren als een groene en upcoming buurt in Amsterdam-Centrum. Je vindt hier werkelijk van alles; van trendy boetiekjes tot een heerlijk park. Het appartement is gelegen in de nabijheid van vele voorzieningen. Op de Czaar Peterstraat kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen in de supermarkt, maar er zijn ook tal van kleinere winkeltjes, traiteurs en koffietentjes te vinden. Voor ontspanning kunt u terecht in het achtergelegen en onder architectuur gebouwde Funenpark. Het centrum van Amsterdam ligt om de hoek maar ook de oostelijke eilanden zijn gunstig gelegen (op loopafstand van o.m. Panama, het Lloyd hotel, Rosa en Rita, hotel Jakarta, Happyhappyjoyjoy en het Muziekgebouw aan het IJ/Bimhuis). De tram stopt om de hoek, lijn 10 naar het Leidseplein en lijn 26 naar Amsterdam Centraal Station. Tevens is het gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen zoals de A10, A1 en A2.
Parkeren kan op de bijbehorende parkeerplaats. Een tweede parkeerplaats is optioneel.

VvE:
de VvE (Blankenstraat 376-380) is in 2007 opgericht en bestaat uit 22 appartementsrechten (10 parkeerplaatsen en 12 bedrijfsruimtes.) Er is een professionele beheerder (Boermsa van Dijk) en er wordt op regelmatige basis vergaderd. Per 2016 is een algemene reserve opgebouwd van ca € 24.000,- Er is medio 2017 een meerjarenonderhoudsplan opgesteld dat voorziet in onderhoudswerkzaamheden tot 2031. De maandelijkse servicekosten zijn vastgesteld op € 133,-. Alle relevante stukken zijn via ons kantoor op te vragen en in te zien.

Kadastrale kenmerken:
1. het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte gelegen op de eerste verdieping van het gebouw plaatselijk bekend als 1018SK Blankenstraat 378-I, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie N complexaanduiding 4109-A 16 uitmakende het 152/1608e aandeel in de gemeenschap.
2. het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de buitenruimte gelegen op de begane grond van het gebouw plaatselijk niet nader aangeduid, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie N complexaanduiding 4109-A 25 uitmakende het 13/1608e aandeel in de gemeenschap.
3. het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de buitenruimte gelegen op de begane grond van het gebouw plaatselijk niet nader aangeduid, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie N complexaanduiding 4109-A 27 uitmakende het 13/1608e aandeel in de gemeenschap.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs is inclusief de koop van 1 parkeerplaats; 2e parkeerplaats op aanvraag
- Woonoppervlakte 168 m²
- Plafondhoogte van 4,5 meter; inhoud ca. 700m3
- In 2007 grootschalig verbouwd, inclusief diverse isolerende maatregelen
- Ruim balkon op het zuiden en gemeenschappelijke binnentuin
- Professionele en actieve vereniging van eigenaren
- Servicekosten € 132,33 per maand
- Verwarming en warm water middels individuele CV ketel (2007)
- Zwevende gietvloer met isolatie
- Plafond v.v. geluidsisolatie (t.p.v. de woonkamer)
- Notariskeuze aan koper (mits in Amsterdam)
- Aanvaarding in overleg
- Voorbehoud gunning verkoper