Begoniastraat 22 te Oostzaan

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 375.000

Woonoppervlakte:
107 m2

Inhoud:
376 m3

Perceeloppervlate:
218 m2

Bouwjaar:
1973

Te koop sinds:
April 2021

Aantal kamers:
6

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Woonhuis (eengezinswoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

In een bijzonder kindvriendelijke en rustige woonwijk staat deze goed onderhouden eindwoning (107m2 conform NEN 2580-richtlijn) met vrijstaande stenen berging, gelegen op maar liefst 218 m² eigen grond. Ook aan binnenruimte heeft u hier geen gebrek: zo zijn er op de eerste verdieping 3 slaapkamers en is er op de kapverdieping nog een ruime vierde slaap/werkkamer met Velux vensters en een heerlijk uitzicht. De huidige eigenaar heeft de woning al 25 jaar in eigendom en het geheel buitengewoon netjes onderhouden. Door de jaren heen zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd; zo is de woning onlangs extra na- geïsoleerd, zijn er rolluiken aan de achtergevel aangebracht, is er een elektrisch zonnescherm aanwezig en is het geheel vorig jaar nog uitwendig geschilderd. De zonnige achtertuin is gesitueerd op het zuidwesten, is grotendeels bestraat en kan ook bereikt worden middels een achterom. Door de hoekligging is er ook een flinke zij-tuin aanwezig, zodat er sprake is van extra veel privacy en de liefhebber van tuinieren zich hier naar hartenlust kan uitleven. Parkeren doet u kosteloos in de straat; er zijn meer dan voldoende vakken aanwezig. De woning heeft een centrale ligging ten opzichte van winkels (o.a. Dirk vd Broek, Hema, Kruidvat, bakker etc), scholen, de ring A-10 en recreatiegebied “Het Twiske”. Kortom, een ideale gezinswoning met veel mogelijkheden.

INDELING:
entree, hal, meterkast (5 groepen + aardlekbeveiliging), garderobekast, toilet (zwevend met fonteintje), trapopgang, tuingerichte woonkamer voorzien van laminaat vloer met toegang tot de zonnige achtertuin (middels openslaande deuren). Semi-open vanille-kleurige keuken in L-opstelling, uitgerust met een hardstenen werkblad en v.v. diverse apparatuur (o.m. combi-oven/magnetron, vaatwasser, 4-pits gaskookplaat, RVS wasemkap, vaatwasser, koel/vriescombi). De keuken die overigens is voorzien van diverse inbouwspots heeft een toegangsdeur tot de achtertuin, de berging en de overkapte ruimte.
1e verdieping: overloop, ruime voorslaapkamer aan straatzijde met wastafel, naastgelegen badkamer (met douchehoek en wastafel) en een naastgelegen separaat toilet. Twee tuingerichte slaapkamers, waarvan de ene wat kleiner is (ca. 7m2) en de andere bijna twee keer zo groot (ca. 12m2). Deze kamers zijn uitgerust met rolluiken.
2e verdieping: overloop met opstelling CV (bj 2005), opstelling t.b.v. wasmachine/droger, dakraam en toegang tot de ruime slaapwerk/kamer met dakramen en zijramen . Overigens diverse bergkasten en binnen-isolatie aangebracht. Deze ruime verdieping leent zich voor meerdere doeleinden, eventueel ook als praktijk/kantoor-aan-huis.

ALGEMENE INFORMATIE:
Kadastrale gemeente: Oostzaan F 582
Gebruiksoppervlakte wonen: 107 m2 conform NEN 2580, 154 m2 bruto
Perceeloppervlakte: 218 m2
Inhoud woning: ca. 376 m3
Aantal slaapkamers: 4
Bouwjaar: 1973
Energielabel B (geldig tot 2030)

THUIS IN OOSTZAAN:
Oostzaan is ontstaan als lintdorp bestaande uit de buurtschappen Noordeinde, Kerkbuurt en Zuideinde. Het lintdorp ontwikkelde zich na de ontginningen van het gebied langs de Zaan in de elfde tot de dertiende eeuw. Het dorp wordt in 1306 gemeld als Oostsaenden. De benaming kan zowel duiden op het feit dat het dorp ten oosten van de rivier de Zaan is gelegen als op het gegeven dat het ten oosten ligt van het later verdwenen dorp Zaanden (ook wel Saenden, Oud-Zaanden of Oud-Saenden genoemd). De Ambachtsheerlijkheid Oostsanen, bestaande uit Oostzaan, Oostzaandam en Haaldersbroek, werd in 1806 opgeheven. Oostzaan werd daarna een zelfstandige gemeente.

Kruidenier Albert Heijn, opgericht in begin 1860 door de familie Heijn, een Oostzaanse familie wonende in de Kerkbuurt te Oostzaan. Vader Heijn had een kruidenierszaakje dat op 27 mei 1887 door zijn zoon Albert Heijn werd overgenomen. Acht jaar nadat hij de nering van zijn vader overnam, opende een enthousiaste Albert Heijn zijn eerste filiaal in Purmerend. Hij begon ondertussen ook met eigen productie. Vanaf 1895 werden in de keuken van een herenhuis in Zaandam eigen koekjes gebakken. En achter de winkel in Oostzaan brandde hij zijn eigen koffie. In 1920 deed hij de leiding over aan zijn zoons Jan en Gerrit en zijn schoonzoon Jan Hille. Toen de winkelketen van Albert Heijn in 1927 veertig jaar bestond telde de onderneming al 107 filialen. Ze kreeg bij
het jubileum het predicaat “hofleverancier”. In 1948 werd het bedrijf een vennootschap en ging het naar de beurs. Tegenwoordig bezit het concern Albert Heijn diverse grote supermarktketens over de hele wereld.

De gemeente telt 9.145 inwoners (1 november 2012, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 16,13 km2 (waarvan 4,63 km² water). De gemeente Oostzaan maakt deel uit van de stadsregio Amsterdam. De combinatie van de ligging nabij de snelwegen A8 en A10 en Amsterdam enerzijds en het vele natuurschoon (het Twiske, de Jagersplas) anderzijds maakt Oostzaan tot een populaire woonplaats.
Oostzaan is kinderrijk en sportief. Vier basisscholen en diverse sportverenigingen - voetbal, volleybal, handbal, korfbal, tennis, fitness en zelfs een ijsclub – zijn daar het bewijs van.
Het centrum voorziet ruimschoots in alle benodigde voorzieningen voor het dagelijks leven.

THUIS IN HET TWISKE:
Het Twiske is een typisch Noord-Hollands veenplassengebied in de Zaanstreek. Op luchtfoto’s is die historie goed te zien. Al op kaarten uit de 13e eeuw stond dit gebied aangegeven. Langs het riviertje de Twiske lagen in die tijd veenweidegebieden. De mensen van toen wonnen hier op kleine schaal turf. Dat is nog goed te zien aan de afwisselende stroken van water en land. Dat zijn zogenoemde legakkers en petgaten (‘dellen’, zeggen ze in Oostzaan). Het zorgt voor een prachtige, afwisselende omgeving. Een waterrijke plek waar je heerlijk kunt sporten. Even langs het water hardlopen, of ‘s avonds nog een rondje op de racefiets of paardrijden. Vlakbij is een skeelerbaan van 12 kilometer lang en ook het mountainbikeparcours daagt elke dag sporters uit! Zodra het warmer
is, duiken veel mensen hier gelijk ‘t water in.
En dit zijn nou precies de redenen waarom wonen in Oostzaan zo in trek is. U leeft hier midden in de natuur, terwijl u elk moment ervoor kunt kiezen om even naar
de stad te gaan. Hier komt alles bij elkaar. In alle facetten een rijke plek om te wonen.

BIJZONDERHEDEN:
• gebruiksoppervlakte wonen 107m2, conform NEN 2580
• 4 slaapkamers
• stenen berging v.v. elektra en verwarming
• Groot perceel eigen grond van 218 m2 en een achterom
• Hoekligging met veel privacy en tuin rondom
• Optimale isolatie met gunstig energielabel B
• Geheel voorzien van dubbel glas
• Functionele, maar eenvoudige badkamer
• Semi-open keuken in L-opstelling, v.v. diverse apparatuur
• Meerdere inbouwkasten, veel bergruimte
• Achtertuin is v.v. klinkers en een overkapt gedeelte
• Ruime kapverdieping met diverse mogelijkheden
• Rustige ligging, winkels op loopafstand
• Elektrische zonwering aanwezig en rolluiken t.p.v. de achtergevel
• Recreatie- en sportmogelijkheden in overvloed (o.a Het. Twiske)
• Amsterdam op 10 minuten reisafstand
• WOZ-waarde: €341.000,- (peildatum: jan 2020)
• Oplevering in overleg

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

** ENGLISH TEXT VERSION **
In a particularly child-friendly and quiet residential area, this well-maintained end house (107m2 in accordance with NEN 2580 guideline) with detached stone shed, situated on no less than 218 m² of private land. There is also no lack of interior space here: there are 3 bedrooms on the first floor and on the top floor there is a spacious fourth bedroom / study with Velux windows and a wonderful view. The current owner has owned the house for 25 years and has maintained it exceptionally well. Various improvements have been made over the years; For example, the house has recently been extra insulated, there are shutters on the rear wall, there is an electric sunshade and the whole was painted externally last year. The sunny backyard is located on the southwest, is largely paved and can also be reached through a back entrance. Due to the corner location, there is also a large side garden, so that there is extra privacy and the gardener can enjoy themselves here to their heart's content. You can park for free in the street; there are more than enough courses available. The house has a central location in relation to shops (including Dirk vd Broek, Hema, Kruidvat, bakery etc), schools, the ring A-10 and recreation area "Het Twiske". In short, an ideal family home with many possibilities.

LAYOUT:
entrance, hall, meter cupboard (5 groups + earth leakage protection), wardrobe, toilet (floating with hand basin), staircase, garden-oriented living room with laminate flooring with access to the sunny backyard (through French doors). Semi-open vanilla-colored kitchen in L-shape, equipped with a hard stone worktop and equipped with various equipment (including combi oven / microwave, dishwasher, 4-burner gas hob, stainless steel extractor hood, dishwasher, fridge / freezer combination). The kitchen, which is equipped with various recessed spotlights, has an access door to the backyard, the storage room and the covered space.
1st floor: landing, spacious front bedroom on the street side with sink, adjacent bathroom (with shower corner and sink) and an adjacent separate toilet. Two garden-oriented bedrooms, one of which is smaller (approx. 7m2) and the other almost twice as large (approx. 12m2). These rooms are equipped with shutters.
2nd floor: landing with central heating (bj 2005), arrangement for washing machine / dryer, skylight and access to the spacious bedroom / room with skylights and side windows. Incidentally, various storage cupboards and interior insulation fitted. This spacious floor is suitable for multiple purposes, possibly also as a practice / home office.

PARTICULARITIES:
• usable area living 107m2, in accordance with NEN 2580
• 4 bedrooms
• stone shed with electricity and heating
• Large plot of land of 218 m2 and a back entrance
• Corner location with lots of privacy and surrounding garden
• Optimal insulation with favorable energy label B
• Fully equipped with double glazing
• Functional, but simple bathroom
• Semi-open kitchen in L-shape, with various equipment
• Multiple fitted wardrobes, lots of storage space
• Backyard is equipped with clinkers and a covered part
• Spacious top floor with various options
• Quiet location, shops within walking distance
• Electric blinds present and shutters at the front of the house. the rear facade
• Plenty of recreational and sports opportunities (including Het. Twiske)
• Amsterdam at 10 minutes travel distance
• WOZ value: € 341,000 (reference date: Jan 2020)
• Delivery in consultation