Barcelonaplein 136 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 369.000

Woonoppervlakte:
65 m2

Inhoud:
203 m3

Bouwjaar:
1993

Te koop sinds:
September 2018

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Licht en keurig afgewerkt driekamer appartement (65m2 volgens NEN 2580 richtlijn) gelegen op het KNSM-eiland in een onder architectuur gebouwd complex ontworpen door de bekende Belgische architect Bruno Albert. Het appartement, bereikbaar met de lift, ligt op de 4e verdieping en heeft een fraai uitzicht over de Ertshaven. Voor de zonliefhebbers is het goed te weten dat het balkon op het zuiden is gesitueerd, zodat vrijwel de gehele dag genoten kan worden van mooi weer. Het complex is gebouwd in 1992 en wordt zeer goed onderhouden door de actieve VvE. Zo wordt thans de gehele buitengevel geschilderd, is er een sluitend meerjarenonderhoudsplan en een eigen huismeester aanwezig. De indeling van deze woning is uiterst aantrekkelijk, want door de aanwezigheid van 2 prima slaapkamers is kantoor-aan-huis en/of realisatie van een kinderkamer goed mogelijk. De isolatie van de woning is optimaal, mede door de aanwezigheid van dubbel glas (en deels HR++).
KNSM-eiland is een levendige omgeving omringd door water op slechts 10 minuten fietsen van het centrum. Kortom; een uiterst comfortabele woning aan het water op een aantrekkelijke locatie! Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING (zie plattegrond):
Vanuit de representatieve gemeenschappelijke entree met bellenplateau wordt met de lift de 4e etage bereikt. Van hieruit krijg je langs de overdekte galerij toegang tot de woning: tussenhal en gang van waaruit toegang tot de diverse vertrekken met aan de voorzijde de ruime en lichte woonkamer. De gezellige semi-open keuken is in wit uitgevoerd en voorzien van diverse inbouwapparaten (Miele gaskookplaat, vaatwasser en wasemkap; V-zug combi-stoomoven). Het zonnige balkon grenst aan de woonkamer en wordt met openslaande deuren bereikt; van hieruit heb je een wijds uitzicht over de Ertshaven en het tegenover gelegen Sporenburg. Er zijn twee slaapkamers; eentje ligt aan de rustige achterzijde en de andere (de masterbedroom met inbouwkast) aan de waterzijde. Vanuit deze slaapkamer is een directe toegang tot de badkamer, voorzien van een douche/badcombinatie met jacuzzi, toilet, een wastafelmeubel en een aansluiting voor de wasmachine/droger. Verder in de gang nog een afgesloten toilet (zwevend, met fonteintje), een bergkast met de Cv-installatie (Vaillant, 2007) een MV-box en nog een meterkast (elektra: 8 groepen met aardlek). In de onderbouw is nog een ruime berging van ca. 5m2 aanwezig en eventueel de mogelijkheid tot het huren van een parkeerplek in de afgesloten parkeergarage.

OMGEVING:
Het complex is gelegen in het populaire Oostelijk Havengebied tussen de Ertshaven en ‘t IJ op het KNSM-Eiland. Een aantrekkelijke woonomgeving met architectuur van internationale allure. Het hippe winkelaanbod van o.a. Sissy Boy, Pols Potten, Bulthaup keukens, Loods 6 en bekende café- en eetgelegenheden als Panama, HappyHappyJoyJoy, Hotel Jakarta (nieuw), Harbour Club Oost, Lloyd Hotel, café De Zuid, Puerto Pata Negra en Kanis en Meiland lokken veel bezoekers en geeft het eiland een levendig karakter. Voor de dagelijkse boodschappen ligt winkelcentrum Brazilië op enkele fietsminuten van het appartement en de warme bakker zit op de hoek van de KNSM-LAAN. Langs ’t IJ is het circa 15 minuten fietsen om de binnenstad te bereiken, ook de hippe Javastraat ligt op slechts 10 minuten fietsen. Een bushalte bevindt zich op 50m en een tramhalte op ca. 400m afstand van het appartement. Met de auto is de Ring A-10 via de Piet Heintunnel zo te bereiken. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Met de pont ben je binnen enkele minuten in Noord. En in de nabije omgeving is er een mogelijkheid om een bootje aan te leggen!

VERENIGING VAN EIGENAARS:
Het pand is in 2002 gesplitst in 457 appartementsrechten (331 woningen). Binnen de actieve VvE Barcelonaplein wordt op regelmatige basis vergaderd en onderhoud verricht. Het beheer wordt verzorgd door VvE Beheer Amsterdam. Er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld dat voorziet in onderhoud tot 2032. Het saldo van de reserveringen bedraagt per 31-12-2017 ca. € 1.950.000,- en de maandelijkse servicekosten bedragen € 85,-

EIGENDOMSSITIATIE:
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht d.d. 2000 zijn van toepassing. De jaarlijkse canon is afgekocht t/m 30 november 2042.

BIJZONDERHEDEN:
- Bouwjaar 1993
- Volledig geïsoleerd
- Sail 2020 voor de deur
- Huismeester aanwezig
- Lift installatie aanwezig
- Twee slaapkamers
- Zwemsteiger voor de deur
- Schilderwerk buitenzijde 2018
- Energielabel C
- Actieve en financieel gezonde VvE
- Ruime berging onder het complex
- Fraai uitzicht over de Ertshaven en Sporenburg
- Jaarlijkse erfpachtcanon afgekocht t/m 30-11-2042
- Ideaal gelegen m.b.t. het openbaar vervoer en de Ring A-10
- Door ontwikkeling van Amsterdam ligt het appartement zeer centraal!

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.