Balistraat 85 E te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 250.000

Woonoppervlakte:
51 m2

Inhoud:
125 m3

Bouwjaar:
1987

Te koop sinds:
December 2016

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Zeer licht en courant ingedeeld tweekamerappartement met een groot zonnig balkon op het zuidoosten en een berging op de begane grond! Het kleinschalig appartementencomplex (24 app.) is gelegen in de populaire en hippe Indische Buurt met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. Het goed onderhouden complex wordt professioneel beheerd en de VvE is actief en financieel gezond. Voor recreatie en ontspanning liggen het Flevopark en het Oosterpark op ca. 5 minuten lopen. Parkeren van de auto kan voor deur zonder wachttijd voor een parkeervergunning!

INDELING (zie plattegrond):
Via de verzorgde gemeenschappelijke hal wordt middels het ruime trappenhuis het appartement op de derde verdieping bereikt. De entree van de woning bevindt zich aan de galerijzijde. De hal, met garderobe en toilet, biedt toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde de lichte en brede woonkamer met toegang tot het zonnige balkon gelegen op het zuidoosten en uitzicht over de Javastraat. De ruim opzette en recent gerenoveerde open keuken is voorzien van diverse inbouwapparaten; waaronder een afwasmachine, een oven en een koel-vriescombinatie. De grote slaapkamer ligt aan de rustige achterzijde met daartegenover de inpandige berging voorzien van wasmachineaansluiting en cv-opstelling (2008). De badkamer is voorzien van een inloopdouche en een wastafelmeubel. Verder nog, heel praktisch, een separate berging op de begane grond!

OMGEVING
De Balistraat loopt evenwijdig aan de Javastraat en het appartement ligt nabij het Javaplein, tussen het Oosterpark n het Flevopark. Deze buurt is de afgelopen jaren volledig veranderd in het nieuwe Quartier Latin van Amsterdam. HOT & HAPPENING dus! Waar men vroeger de Jordaan opzocht voor historische bouw en ouderwetse gezelligheid, vind je dit nu op alle fronten in de Indische buurt. Gezelligheid op de vele terrassen in de buurt, bijvoorbeeld het Badhuis, The Walter Woodbury Bar en Bar Basquiat. En goed dineren bij o.a. restaurant Wilde Zwijnen en Drovers Dog. Tevens is er een theater/bioscoop/café genaamd Studio K. En allerhande winkels zijn te vinden in de Javastraat en Molukkenstraat, maar ook de dagelijkse Dappermarkt biedt natuurlijk alles. Tot rust komen kan in het Flevopark of Oosterpark, zo maar enkele plekken vlak om de hoek om het echte Amsterdam te beleven. Het centrum van de stad is binnen 10 minuten met de fiets te bereiken. Ook de NS is vertegenwoordigd met het Muiderpoortstation op 10 minuten loopafstand. Tramlijnen 7 en 14 en diverse buslijnen stoppen om de hoek. De tramlijnen 7 en 14 alsmede bus 22 brengt je in 10 minuten naar het centrum. Parkeren op de openbare weg gaat via het vergunningenstelsel. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering!

BIJZONDERHEDEN
- Volledig geïsoleerd
- Zeer veel daglicht toetreding
- Active en financieel gezonde VvE
- Privé berging op de begane grond
- Erfpacht afgekocht tot 15-09-2038
- Parkeervergunning zonder wachttijd
- Groot zonnig balkon op het zuidoosten
- Ligging tussen het Flevopark en het Oosterpark
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés/restaurants in Oost en Centrum Oost
- Uitstekend gelegen m.b.t. NS-stations, tram, bus en uitvalswegen