Balistraat 44 B te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 375.000

Woonoppervlakte:
52 m2

Inhoud:
187 m3

Bouwjaar:
1904

Te koop sinds:
Oktober 2020

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

** ENGLISH TEXT BELOW**
Altijd al in de populaire Indische buurt willen wonen? Wij bieden een goed ingedeeld 3-kamer-appartement aan (52 m2 volgens NEN2580-richtlijn) met zonnig balkon (4m2, zuid), rustig gelegen aan één van de meest groene straten van Amsterdam Oost. Dit turn-key appartement maakt onderdeel uit van een gebouw dat in 2006 werd gesplitst in 6 appartementsrechten en daarvóór grondig werd verbouwd. Deze woning is uiterst comfortabel en beschikt over een praktische indeling met o.m. twee prima slaapkamers en een fantastische keuken, die elke hobbyhok zal doen watertanden. De gezellige woonkamer met flinke plafondhoogte (2,90 mtr) heeft aan de straatzijde openslaande deuren en een frans balkon. Voor de zonliefhebber is er aan de tuinzijde een verdiept balkon met ligging op het zuiden. Er tussenin is een enorme keuken met kookeiland gerealiseerd. Uiteraard ontbreekt de dubbele beglazing niet (met kunststof kozijnen) en is onder de opvallende OSB-vloer, vloerverwarming aanwezig. Een moderne badkamer met douchehoek en toilet maakt het geheel compleet. Dit is een comfortabele woning om zo te betrekken. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging!

Indeling:
Via het trappenhuis wordt de entree op de eerste verdieping bereikt: halletje met garderobe en toegang tot alle vertrekken. Woongedeelte: doorzon woonkamer met centraal in het midden geplaatste open keuken met kookeiland (v.v. diverse apparatuur: 5-pits gaskookplaat, wasemkap, oven, 2 koelkasten, vaatwasser, mengkraan en hardstenen werkblad). De wasmachineopstelling is naast de keuken gelegen en zit keurig weggewerkt in een ombouwkast. Aan de voorzijde van het woongedeelte is een frans balkon aanwezig, aan de achterzijde een verdiept balkon; beide te bereiken middels openslaande deuren. Aan de tuinzijde is een van de 2 slaapkamers gelegen. Deze heeft toegang tot het balkon en is uitgerust met een ombouwkast voor de CV-combiketel (Nefit, 2017.) Direct ernaast vind je de badkamer, die is uitgerust met een toilet, wastafel en douchehoek. De tweede slaapkamer is aan de straatzijde gelegen; hier is ook de meterkast geplaatst (10 groepen). De gehele woonverdieping is uitgerust met vloerverwarming en een OSB (houtvezelplaat) vloer. De kunststof kozijnen zijn voorzien van isolatieglas. Er is tenslotte glasvezel aanwezig voor high-speed internet.

Omgeving:
In de directe omgeving zijn alle denkbare voorzieningen aanwezig. Allereerst in de Javastraat: deze heeft een divers aanbod aan winkels, koffietentjes, restaurants en cafés. Er is een groot en zeer gevarieerd winkelaanbod in Javastraat zelf, maar ook even verderop in het nieuwe winkelcentrum Oostpoort, terwijl de Dappermarkt en de Albert Cuyp markt ook in de buurt zijn gelegen. Enkele hot spots in de buurt zijn o.a. het Badhuis, Bar Botanique, Wilde Zwijnen, The Walter, Woodbury Bar, Studio K, Pompstation en Bar Basquiat. Op enkele minuten loopafstand bevindt zich het Tropenmuseum, het Oosterpark en het Flevopark. Binnen 10 minuten fietsen ben je in hartje Centrum. Het appartement ligt gunstig t.o.v. het openbaar vervoer, het Muiderpoortstation heeft een goede en snelle verbinding met Amsterdam Amstel, Centraal Station en diverse bus - en tramlijnen stoppen om de hoek (o.a. Insulindeweg.)
Met de auto (Ring Zuid en Ring Oost) is het appartement ook goed te bereiken. Parkeren kan in de omgeving middels vergunningstelsel in parkeergebied Oost 3, met een wachtlijst van ca. 3 maanden.

Vereniging van eigenaren:
De VvE Balistraat 44, bestaat uit 5 leden en is opgericht in 2006. Er wordt door de leden van de VvE op regelmatige basis vergaderd en per 31 december 2018 is een reservefonds opgebouwd ad ca. € 3.600,-. De VvE heeft een meerjaren onderhoudsplan laten opstellen dat voorziet in geprognotiseerde werkzaamheden tot 2032. De maandelijkse servicekosten bedragen thans ca. € 110,-. Via ons kantoor zijn de meest recente stukken op te vragen en in te zien.

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met balkon gelegen op de eerste verdieping plaatselijk bekend Balistraat 44B, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie S, complexaanduiding 9577-A, indexnummer 2, uitmakende het 506/2509e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op particuliere erfpachtgrond met een groene notariële opinie , dus is het geheel in beginsel door alle banken te financieren. Bovendien is de canon eeuwigdurend afgekocht, zodat er in het geheel geen canon verschuldigd is.

Bijzonderheden:
- Turn-key , praktisch ingedeeld appartement van 52m2, 63m2 bruto (gemeten volgens NEN 2580)
- Zonnig balkon van 4m2 aanwezig (Z)
- (Particuliere) erfpacht eeuwigdurend afgekocht, dus geen canon verschuldigd
- Twee slaapkamers, waarvan 1 met toegang tot het balkon
- Ruim kookeiland met alle denkbare (inbouw) apparatuur
- Moderne badkamer, wit betegeld en o.m. v.v. douchehoek
- Pand grondig verbouwd en daarna gesplitst in 2006
- OSB vloer met vloerverwarming door gehele woning
- Energielabel F
- CV-combiketel Nefit, 2017
- Rondom dubbele beglazing
- Ligging nabij Javastraat met alle denkbare voorzieningen
- WOZ-waarde (peildatum 01-01-2019): € 332.000,-
- Per januari 2021 beschikbaar

De woning is ingemeten conform NEN 2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.
"
** ENGLISH TEXT**
Have you always wanted to live in the popular "Indische Buurt"? We offer a well-laid out 3-room apartment (52 m2 according to NEN2580 guideline) with a sunny balcony (4 m2, south), quietly located on one of the greenest streets of Amsterdam East. This turn-key apartment is part of a building that was split into 6 apartment rights in 2006 and thoroughly renovated before that. This home is extremely comfortable and has a practical layout including two fine bedrooms and a fantastic kitchen, which will make any hobby loft mouth-watering.
The cozy living room with considerable ceiling height (2.90 m) has French doors on the street side and a French balcony. For sun lovers, there is a sunken balcony on the garden side with south orientation. In between, a huge kitchen with cooking island has been realized. Of course, the double glazing (with plastic frames) is included and there is underfloor heating under the striking OSB floor. A modern bathroom with a corner shower and toilet makes it complete. This is a comfortable home to move into. Became curious? Feel free to contact us for a viewing.

Layout:
The entrance on the first floor is reached via the staircase: hall with wardrobe and access to all rooms. Living area: through living room with centrally located open kitchen with cooking island (with various equipment: 5-burner gas hob, extractor hood, oven, 2 fridges, dishwasher, mixer tap and hard stone worktop). The washing machine setup is located next to the kitchen and is neatly concealed in a cupboard. There is a French balcony at the front of the living area, a sunken balcony at the rear; both accessible through French doors. One of the 2 bedrooms is located on the garden side. This has access to the balcony and is equipped with a conversion cupboard for the central heating combi boiler (Nefit, 2017.) Directly next to it you will find the bathroom, which is equipped with a toilet, sink and shower corner. The second bedroom is located on the street side; the meter cupboard is also placed here (10 groups). The entire living floor is equipped with underfloor heating and an OSB (wood fiber board) floor. The plastic frames are fitted with insulating glass. After all, there is fiber available for high-speed internet.

Particularities:
- Turn-key, practically classified apartment of 52m2, 63m2 gross (measured according to NEN 2580)
- Sunny balcony of 4m2 available (S)
- (Private) leasehold surrendered perpetually, so no ground rent is due
- Two bedrooms, 1 with access to the balcony
- Spacious kitchen island with all conceivable (built-in) equipment
- Modern bathroom, white tiled and equipped with a shower corner
- Building thoroughly renovated and then split in 2006
- OSB floor with underfloor heating throughout the house
- Energy label F
- Central heating combi boiler Nefit, 2017
- Double glazing all around
- Location near Java Street with all conceivable amenities
- WOZ value (reference date 01-01-2019): € 332.000,-
- Available January 2021