Amundsenweg 1 G te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 529.000

Woonoppervlakte:
73 m2

Inhoud:
270 m3

Bouwjaar:
1964

Te koop sinds:
April 2021

Ligging tuin:
zuid

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (dubbel benedenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 20 MIN. INGPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN *

OMSCHRIJVING
Uniek en bovenal zeer sfeervol en licht vernieuwbouw appartement gelegen op de kop van een voormalige school met twee zonnige balkons, een privé entree op de begane grond en een ruime separate berging. Bij het idee van dit duurzame ontwerp is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte en lichtinval. En er is uiteraard ook nagedacht over de energiezuinigheid, zo wordt het complex verwarmd/gekoeld middels een kou/warmtepomp, is het dak voorzien van zonnepanelen en sedum, en zijn de ramen voorzien van 3-laags isolatieglas. Het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) project is in 2014-2015 gerealiseerd, en bestaat uit 10 appartementen, 7 in de oude school en 3 nieuwbouwappartementen. Tussen het oude en nieuwe gedeelte ligt een gezellige gemeenschappelijke binnentuin. Onder het nieuwe gedeelte ligt de technische ruimte en de bergingen. De eigenaresse heeft het appartement tot in de puntjes uitgedacht, zo zit het appartement vol met doorkijkjes en op maat gemaakte slimme oplossingen/ontwerpen om ruimte te creëren. Dit appartement leent zich ideaal voor de combinatie van wonen/werken en/of (familie)huis. Kortom; een uniek duurzaam turn-key appartement met veelzijdige mogelijkheden om direct te betrekken! A MUST-SEE!

INDELING (zie plattegronden + alternatief)
Vanaf de brede stoep wordt de eigen voordeur bereikt, vervolgens de hal met ruimte voor de meterkast en garderobe. Aan de rechterzijde een slaap/werkkamer met toegang tot de gemeenschappelijke tuin. Door de hoekligging in het complex heeft dit appartement een soort van “privé stukje tuin” op het zuiden. Verder op de begane grond een nette frisse badkamer voorzien van een toilet, een wastafelmeubel en inloopdouche. Naast de badkamer en praktische berging met aansluiting voor de wasmachine.

Via de op maat gemaakte houten trap met design leuning wordt de sfeervolle eerste verdieping bereikt. Wat direct opvalt is de hoeveelheid licht wat er binnenkomt en de hoogte van het plafond. Deze verdieping heeft van 3 kanten lichtinval en is zeer speels ingedeeld. Zo zijn er meerdere intieme zitgedeeltes, waarvan 1 rondom een gezellige houtkachel, 1 relax ruimte, om bijvoorbeeld tv te kijken, en 1 eetgedeelte naast de keuken. De moderne keuken is ook weer op maat gemaakt en voorzien van div. inbouwapparaten. In de hoek van het appartement is een tweede slaapkamer met ruimte voor kasten, en bergruimte onder het verhoogde bed. Een derde slaapkamer behoort eventueel ook tot de mogelijkheden. Naast de slaapkamer een tweede toilet. Aan buitenruimte ook hier geen gebrek; een inpandig balkon op het zuiden en een groot zonnig balkon op het westen. De elektrisch bedienbare zonneschermen zijn geen overbodige luxe in dit appartement.

Het gehele appartement is voorzien van een fraaie moderne linoleum-vloer met vloerverwarming en vloerkoeling aangesloten op een LTEO-WKO-systeem voor een prettig leefklimaat gedurende het hele jaar. Onder het nieuwbouw gedeelte beschikt het appartement over een ruime berging.

OMGEVING
De Amundsenweg is een rustige straat met alleen bestemmingsverkeer. Aan de zijkant van de oude school is een autoluw gedeelte met een brede stoep voorzien van houten moestuinbakken; URBAN GARDENING. In het vervolg ligt achter het complex een grote speelplein. Bos & Lommer is in de afgelopen tijd een trendy wijk geworden met een enorm potentieel. Dit is onder andere af te lezen aan de continue stroom van nieuwe initiatieven, zoals de nieuwste Hot-Spots in West; Bartack en Wilde Westen. Maar ook de diverse gevestigde hippe cafeetjes en restaurants zoals Radijs, Buurman & Buurman Eetwinkel, Bar Frits, Bar Baarsch, Kratiam Thai, Cook, Zurich en theatercafé Mozaiek dragen daar al lang aan bij! Voor sport en ontspanning liggen de ingangen van het Rembrandtpark en het Erasmuspark op 5 minuten lopen. Ook Sportplaza Mercator is daar gevestigd, met zwembad, fitness, en in de zomermaanden buitenbaden! Terrasmus, in het park, is een fijne plek waar je kunt ontbijten, lunchen en borrelen. Of even doorlopen/joggen naar het nabij gelegen Westerpark. Op 10 minuten fietsen ben je bij Sloterplas, met strand, verhuur van zeilboten en kano’s, en eetplek Hotel Buiten. Het Wachterliedplantsoen en de kinderboerderij liggen tevens op loopafstand en zijn superleuk voor kleine kinderen. Diverse allerhande winkels en supermarkten zijn te vinden op de Bos en Lommerweg, Jan Evertsenstraat, Mercatorplein en de Jan van Galenstraat. Het appartement is centraal gelegen op circa 10-15 minuten fietsen van de Jordaan en het Leidseplein. Bovendien zijn er uitstekende openbaar vervoermogelijkheden op een steenworpafstand te vinden zoals bus- en tramverbindingen. De ring A-10 is met de auto binnen 2 minuten te bereiken en parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering. Er is momenteel geen wachttijd voor een parkeervergunning!

BIJZONDERHEDEN
- privé entree
- autoluw gebied
- oplevering juni 2021
- zonnepanelen en sedum dak
- 2 elektrische zonneschermen
- sfeervolle HR houtkachel (Jøtul)
- zeer veel lichtinval van 3 kanten
- volledig geïsoleerd, energielabel A
- CPO duurzaam project 2012-2015
- opmaat gemaakte kasten/meubels
- vloerverwarming en vloerkoeling (WKO)
- courante indeling met 2/3 slaapkamers
- zonnige balkons op het zuiden en westen
- geen wachttijd voor een parkeervergunning
- ruime berging (9,5m2) onder de nieuwbouw
- actieve en financieel gezonde VvE met MJOP
- fraaie strakke linoleum vloer door het gehele appartement
- ligging om de hoek van het Erasmuspark en Rembrandtpark
- 3 laags glas in deels aluminium en deels stalen/houten kozijnen
- ideaal gelegen m.b.t. winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen
- erfpacht gemeente Amsterdam canon € 1.520,- per jaar 15-12-2064
- aanbieding afkoop eeuwigdurende erfpacht geregistreerd op 26-1-2019

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 20 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Unique and above all very charming and bright fully renovated apartment located on the corner of a former school with two sunny balconies, a private entrance on the ground floor and a spacious storage room. At the start of the sustainable project incidence of light and space were keywords. Energy efficiency was also thought over very well. There is floor heating and cooling connected to a WKO-system (warmth-cold-storage) for a comfortable climate the whole year through. The roof is equipped with solar panels and sedum, and the windows have 3 layers of glass! The complex was developed by a so called CPO (private collective commissioning) and by 2014-2015 it was done. It consists out of 10 apartments, 7 in the old school and 3 newly built apartments. Between the old part and the new part there is big cozy communal garden. The current owner created all kind of smart designer solutions to optimize space and light. This apartment is ideal for the combination work/living or/and family home. In short an unique sustainable turn-key double ground floor apartment suitable for multiple purposes. A MUST-SEE!

SPECIALTIES
- turn-key
- car free area
- private entrance
- transferable in June
- 2 electric sunscreens
- cozy wood stove (Jøtul)
- incidence of light from 3 sides
- solar panels and sedum on roof
- good lay-out with 2/3 bedrooms
- fully insulated with energy label A
- no waiting list for a parking permit
- custom made cupboards and furniture
- sunny balconies facing South and West
- floor heating and cooling in whole apartment
- spacious storage (9,5m2) underneath complex
- active and financially healthy association of owners
- sustainable private collective commissioning project
- beautiful modern Linoleum floor thru whole apartment
- located around the corner of the Erasmus and Rembrandtpark
- ideally located in terms of shops, public transport and exit roads
- 3 layers of glass in partly aluminium / steel / wooden window frames
- ground lease municipality of Amsterdam, fee € 1.520,- per year till 15-12-2064
- applied for a ground lease offer with favorable conditions in time (26-11-2019)