Akerpolderstraat 27 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 169.500

Woonoppervlakte:
24 m2

Inhoud:
75 m3

Bouwjaar:
1921

Te koop sinds:
Augustus 2020

Aantal kamers:
1

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Sfeervol, licht en goed onderhouden studio van 24m2 gelegen op de eerste verdieping van een historisch complex met fantastisch uitzicht op de Sloterkerk. Het voormalige Wees- en Armenhuis aan de Akerpolderstraat 9-47 bestaat uit 20 zelfstandige woningen. De actieve en financieel gezonde VvE wordt professioneel beheerd, en er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld. Het appartement ligt midden in de oude dorpskern van het pittoreske Sloten tegenover een parkje. Hier kun je rustig en vrij wonen op circa 15-20 minuten fietsen van Amsterdam Oud-Zuid en het Centrum. Ook ten opzichte van het openbaar vervoer en van de uitvalswegen A-4/A-9/A-10 is het zeer gunstig gelegen. Parkeren doe je gratis voor de deur!

INDELING (zie plattegrond)
Entree met brievenbussen en bellentableau. Vervolgens via het verzorgde trappenhuis naar de eerste verdieping. De grote raampartijen met fantastisch uitzicht trekt direct de aandacht bij binnenkomst van het appartement. De studio is gemakkelijk in te delen, een hoogslaper behoort ook tot de mogelijkheden. Aan de linkerzijde de opstelling van de keuken. Met daarnaast een badkamer, voorzien van een wastafel, douche, toilet en wasmachine-aansluiting. Het complex beschikt tevens over een gemeenschappelijke fietsenberging.

OMGEVING
Het appartement is gelegen op een van de meest unieke locaties van Amsterdam; midden in de dorpskern van het pittoreske oude dorpje Sloten, dat gelegen is op slechts 15-20 minuten fietsen van het Vondelpark en Amsterdam Oud-Zuid. Rustig en vrij in Amsterdam, maar weg van de hectiek van de stad. Het oude dorpje is ontstaan in de 12e eeuw, heeft twee kerken, een dorpsplein, en een grote speeltuin. Het dorp wordt omsloten door verschillende sportparken, waaronder Sportpark Sloten (hockey, voetbal, golf, wielerbaan, turn- en gymnastiekhal), Badhoevedorp en stadswijk de Aker. Op 5 minuten fietsen zijn de winkelcentra van Badhoevedorp, Nieuw-Sloten en de Aker te vinden. In de directe omgeving bevinden zich diverse openbaar vervoer voorzieningen buslijn 195 / tramlijn 2. Ook de uitvalswegen A-4/A-9/A-10 zijn binnen enkele minuten te bereiken.

BIJZONDERHEDEN
- Zeer veel lichtinval
- Oplevering per direct
- Beschermd dorpsgezicht
- Professionele VvE beheerder
- Schilderwerk binnenzijde 2018
- Fraai uitzicht over parkje en kerk
- Gemeenschappelijke fietsenberging
- Parkeren op de openbare weg (gratis)
- Vondelpark op 18 min. fietsen (Google)
- Gelegen in het midden van de dorpskern
- OV-voorzieningen bus/tram op loopafstand
- Fraai uitzicht over parkje en op de Sloterkerk
- Ideaal gelegen t.o.v. de ring A-4, A-9 en A-10
- Plafond hoogte 2.94m ideaal voor een hoogslaper
- Servicekosten € 176,- per maand incl. voorschot gas/water/licht e.d.
- Erfpacht afgekocht tot 31-03-2028 (afkoopsom eeuwigdurend ca. € 2.000,- of canon € 66,- na 2028)