Admiraal De Ruijterweg 431 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 279.000

Woonoppervlakte:
72 m2

Inhoud:
248 m3

Bouwjaar:
1925

Te koop sinds:
Juni 2016

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Licht en breed opgezet driekamer appartement van 72 m² (gemeten volgens NEN 2580) met zonnig balkon (Z/W), gelegen op de tweede verdieping van een karakteristiek pand in een opkomend stuk van Amsterdam. Vanaf het balkon heeft u een fraai uitzicht op de diepe binnentuinen en tevens maximale privacy. Het pand is in 2007 gesplitst in appartementsrechten en maakt onderdeel uit van een kleine, goed functionerende VvE. Het geheel is voorzien van dubbele beglazing en er ligt een gerookt eiken lamelparket vloer in vrijwel alle aanwezige vertrekken; verwarming middels een eigen Cv-installatie (Remeha, 2007). De in modern wit uitgevoerde keuken werd door de huidige eigenaar in 2007 verplaatst naar een centrale plek in de woonkamer en tevens werd de badkamer in z’n geheel gemoderniseerd. Kortom, dit is een complete woning met alle comfort om zo te betrekken. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
Via het gemeenschappelijke trappenhuis wordt de woning op de tweede etage bereikt.
De ruime hal met bergkast biedt toegang tot alle vertrekken; woonkamer met erker en openslaande deuren die toegang geven tot het balkon (Z/W). In de aanwezige balkonkast vindt men de opstelling CV (Remeha, 2007). De moderne op maat gemaakte keuken is centraal in de woonkamer geplaatst en is v.v. diverse apparatuur ((M-system gasfornuis (met 6-pits kookplaat, wokbrander en warmhoudlade), RVS wasemkap, vaatwasser, vriezer en koelkast van Whirlpool)). Het werkblad is vervaardigd uit Israëlisch marmer.
Er zijn twee slaapkamers aanwezig: een grotere aan de straatzijde (v.v. inbouwkast met groepenkast: 4 groepen met aardlekbeveiliging) en een kleinere aan de tuinzijde, die in directe verbinding staat met het balkon.
De met hardsteen betegelde badkamer is te bereiken via de toiletruimte (zwevend toilet met fonteintje) en is uitgerust met een dubbele wastafel van natuursteen, een regendouche en een designradiator. Tevens vindt men hier de opstelling t.b.v. de wasmachine / droger.
Vanuit de keuken en vanaf het balkon heeft u een leuk uitzicht over de verzorgde binnentuinen!

VERENIGING VAN EIGENAARS
De appartementsrechten zijn ontstaan uit een akte van splitsing in appartementsrechten d.d. 2007. Hierbij zijn 4 appartementsrechten ontstaan, derhalve bestaat de VvE thans uit 4 leden.
- A-1: woning met souterrain kelder en tuin 164/456e aandeel in de gemeenschap.
- A-2: woning op de 1ste verdieping. 79/456e aandeel in de gemeenschap.
- A-3: woning op de 2de verdieping. 79/456e aandeel in de gemeenschap.
- A-4: woning op de 3de/4de verdieping en dakterras. 134/456e aandeel in de gemeenschap.

De administratie werd tot onlangs in eigen beheer uitgevoerd, maar inmiddels is Den Hengst Beheer aangesteld om de VvE te beheren. Het saldo van de kas bedraagt per 31-12-2015 ca. € 15.000,-. De maandelijkse servicekosten bedragen € 60,- Er is nog geen meerjarenonderhoudsplan aanwezig (in het kader van de splitsing is ca. 10 jaar geleden het nodige onderhoud gepleegd). Ook is er thans geen huishoudelijk reglement.

OMSCHRIJVING APPARTEMENTSRECHT
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de tweede verdieping, plaatselijk bekend als Admiraal De Ruijterweg 431-II te Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Sloten sectie N complexaanduiding 617-A appartementsindex 3, uitmakende het 79/456e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

EIGENDOMSSITUATIE
De woning is gelegen op erfpachtgrond. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht d.d. 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. De jaarlijkse canon bedraagt thans € 332,65 en kan voor het eerst worden herzien per 1-08-2049. Uiteraard is de canon fiscaal aftrekbaar.

ALGEMEEN EN OMGEVING
Stadsdeel West is een wijk waar alles te vinden is zoals parken, theaters, winkels en een scala aan restaurants en cafés. De wijk is uitstekend gelegen ten opzichte van uitvalswegen zoals de A10 (2 minuten), maar ook het centrum van Amsterdam is heel goed per fiets, tram of bus bereikbaar. Tramlijn 12 en 14 stoppen voor de deur, en bus 15, 21 en 60 vlak om de hoek. Ook het trein-/ en metrostation is in de directe nabijheid (Amsterdam Sloterdijk). Qua recreatie kunt u ook uitstekend terecht in de directe omgeving. Het Wachterliedplantsoen is vlakbij en is begin 2011 vernieuwd tot een waar buitenspeelparadijs voor kinderen. Ook het vernieuwde Erasmuspark ligt op loopafstand en het Westerpark is eveneens in de nabijheid gelegen.
U vindt daar onder meer de voormalige Westergasfabriek waar zich allerlei leuke uitgaansgelegenheden bevinden zoals het Ketelhuis (filmhuis), PacificPark (eten & drinken) en de Gashouder (van house tot theater). Als u de fiets neemt bent u in 5 à 10 minuten op de Lindengracht, Westerstraat, Ten Katemarkt of Noordermarkt. Alhoewel u overal kunt komen op de fiets is er de mogelijkheid voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Er geldt geen wachttijd voor een parkeervergunning in dit gebied.

PARKEERVERGUNNING
De Admiraal de Ruijterweg is gelegen in vergunninggebied Bos en Lommer 1.1. De parkeerkosten bedragen € 2,40,- per uur (ma-za 9 /24). Het is mogelijk om voor een parkeervergunning in aanmerking te komen. Er is momenteel geen wachtlijst. Kijk voor meer info op www.amsterdam.nl

BIJZONDERHEDEN
- Veel lichtinval
- Zeer ruime woonkamer
- Cv-combiketel uit 2007
- Circa 7,5 meter breed pand
- Zonnig balkon op het Zuidwesten
- Professionele beheerder VvE (4 leden)
- Dubbele beglazing aan zowel de voor- als achterzijde
- 2 slaapkamers waarvan 1 met toegang balkon
- Pand is gesplitst en gerenoveerd in 2007
- Geen wachttijd parkeervergunning
- Prima ligging t.o.v. Westerpark en de Jordaan
- Erfpacht € 332,65 per jaar, einde tijdvak in 2049
- Prima ligging t.o.v. winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen
- Uitzicht achterzijde op diepe, verzorgde binnentuinen
- Badkamer, keuken, CV, vloer , elektra, toiletruimte vernieuwd in 2007